KARTAL’DA CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İN KATILIMIYLA 3 BÜYÜK PROJENİN TOPLU AÇILIŞI YAPILACAK

KARTAL’DA CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL’İN KATILIMIYLA 3 BÜYÜK PROJENİN TOPLU AÇILIŞI YAPILACAK

Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu, Kız Öğrenci Yurdu ve Venüs Gezegen Kafe’nin Açılışı 10 Mart’ta!

Kartal Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından olan Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu, Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu ve Venüs Gezegen Kafe’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirilecek. Muhteşem bir organizasyon ile düzenlenecek olan açılış töreni; 10 Mart Pazar günü, saat 10.30’da Cumhuriyet Mahallesi, Kaside Sokak’ta yapılacak.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim bildirgesinde yer alan ve her biri Kartallılar’ın öncelikli ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen projeler, ‘Kartal İçin Daha Yapacak Çok Şey Var’ ilkesi ve düzenlenen toplu açılışlarla vatandaşların hizmetine sunulmaya devam ediyor.

478 kız öğrenciye yuva olacak yurtta her detay düşünüldü

Kartal Belediyesi, tarihinde ilk kez kendi bünyesinde faaliyet gösterecek bir yükseköğrenim kız öğrenci yurdunu Şahkulu Sultan Dergâhı Vakfı ile birlikte ilçeye kazandırıyor. 478 kız öğrenciye yuva olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Eğitim Bakanı ve eğitim devrimcisi Mustafa Necati’nin adının verildiği kız öğrenci yurdu; etüt odaları, bilgisayar odaları, kütüphane, cep sineması, spor salonu, yemekhane, çamaşırhane, ütü odası ve Gezegen Kafe’si ile her şey kız öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak detaylar düşünülerek tasarlandı.

Türkiye 1’incisi bu kurstan çıktı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in önemli projeleri arasında yer alan ve ‘Kartal Akademi’ ismi altında ilerici ve çağdaş eğitimin örneklerinin verildiği Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu, 2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’ndan 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi olan öğrencisi ile hizmete sunulur sunulmaz iddiasını ortaya koydu. 21 öğretmenden oluşan güçlü eğitim kadrosuyla, branş eğitimleri ile 400 öğrenciyi üniversite ve lise sınavlarına ücretsiz bir şekilde hazırlıyor. Sınavla eğitim kursuna kabul edilen yüzlerce Kartallı öğrenci, ücretsiz eğitim kursları sayesinde eğitim hayatlarına güvenle bakıyor. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi içinde yer alan Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu’nun ilk şubesi ile birlikte, eğitim verilecek öğrenci sayısı 1000’e ulaşmış olacak.

Kartal’ın en popüler ‘Gezegen Kafe’lerinin yeni adresi ‘Venüs Kafe’

Sosyal tesisleşme hareketini Kartal’da büyüterek, belediye bünyesinde sosyal tesisi bulunmayan Kartal’da, vatandaşların genel ekonomik zorluklar içerisinde bütçe dostu hizmeti, kalite standartlarından taviz vermeden alabilmesi için kısa sürede projelendirilen Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde tamamlanan 11 Gezegen Kafe zincirlerinden Venüs Gezegen Kafe de Kız Öğrenci Yurdu binasında hizmete açılacak. Lezzetli menüsü ve bütçe dostu yeme içme olanağı sağlaması bakımından gençlerin ve kadınların kaliteli zaman geçireceği, yaşlılar için yeni sosyal buluşma noktası olacak Venüs Gezegen Kafe’nin bir diğer özelliği ise kütüphane konseptinde olması…

“Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir”

Açılış programına yönelik açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,

Kız öğrenci yurdunun ve destek eğitim kursunun adını; Büyük Önder Atatürk’ün eğitim alanındaki hedefini gerçekleştirebilecek kişi olarak seçtiği; Kuva-yi Milliye hareketinde yer almış, milletvekilliği, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve en önemlisi Eğitim Bakanlığı yapmış devrimci aydın Mustafa Necati olarak belirlediklerini kaydederek: “Umarım tamamladığımız yurdumuz ve destek eğitim kursumuz da Mustafa Necati gibi öğrencilerimize eğitim alanında ışık olur, yol gösterici olur.

Cumhuriyet’in en önemli değerlerinden biri de eğitimdir. Cumhuriyet’imizin ikinci 100. yılında destek eğitim kursumuzu, kız öğrenci yurdumuzu ve sosyal tesisimizi Kartal’ımızda hizmete sunmaktan dolayı gururluyuz.

Anadolu’nun dört bir yanından kız öğrenci yurdumuza gelecek olan kardeşlerimiz, destek eğitim kursumuzda başarılı bir gelecek için çabalayacak olan kardeşlerimiz, sadece ailelerinin değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in bizlere emanetidir.

Tüm çalışmalarımızı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünü yaptığı devrimlerin ışığında gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir.’ sözü ile gençlerimize, öğrencilerimize aydınlık bir gelecek oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.         

10 Mart Pazar günü, saat 10.30’da, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplu açılış törenimizin coşkusunu yaşamaya tüm komşularımızı davet ediyorum.” dedi.

Tarih: 10 Mart 2024 Pazar

Saat: 10.30 

Yer: Cumhuriyet Mahallesi, Kaside Sokak No:5 KARTAL

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.