Kartal’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Birlik ve Vefa ile Kutlandı

Kartal’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Birlik ve Vefa ile Kutlandı

Kartal’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kartal’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Kartal Belediyesi’ni temsilen Başkan Yardımcıları Yasin Ünder ve Mustafa Ağdaş, Muhtarlık İşleri Müdürü Banu Kocadağ ve Kartal ilçesindeki mahalle muhtarları bir araya geldi.

Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Kartal Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı buluşma, Aydos Ormanı’ndaki bir tesiste gerçekleştirildi. İlçe yöneticileri ile muhtarlar arasındaki iş birliğini güçlendiren kahvaltıda, muhtarların yerel yönetimdeki rolü ve vatandaşlara sundukları hizmetlerin önemi vurgulandı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte, yerel yönetim ve muhtarlar arasındaki iş birliği daha da pekiştirildi.

**Merhum Ramazan Keklik Mezarı Başında Anıldı**

Etkinlikler kapsamında, Kartal Belediyesi heyeti ve mahalle muhtarları, Topselvi Mahallesi’nin eski muhtarı merhum Ramazan Keklik’i mezarı başında andı. Yayalar Mezarlığı’nda yapılan anma törenine Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Yasin Ünder, Muhtarlık İşleri Müdürü Banu Kocadağ, Keklik’in ailesi ve yakınları katıldı. Ramazan Keklik’in Kartal’a yaptığı hizmetler saygı ve minnetle anıldı. Ziyaret, eski muhtarlara duyulan vefanın bir göstergesi olarak değerlendirildi.

**Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu**

Muhtarlar Günü kapsamında Kartal Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreniyle kutlamalar sona erdi. Törene, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Muhtarlar Birliği Başkanı Soner Eker ve ilçe protokolü katıldı. Tören sırasında Kartal Muhtarlar Birliği Başkanı Soner Eker, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. 

Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen bu etkinlikler, Kartal'daki muhtarların hem yerel yönetimdeki önemini pekiştirdi hem de geçmişe olan vefa duygusunu gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.