Kartal Belediyesi ‘Veli Akademisi’ Eğitim Programı Devam Ediyor

Kartal Belediyesi ‘Veli Akademisi’ Eğitim Programı Devam Ediyor

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü ile İstanbul Marmara Eğitim Vakfı ve Maltepe Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Veli Akademisi” adlı eğitim programının 2. oturumu gerçekleştirildi.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde başlayan akademinin 2. dersinde Prof. Dr. Aysu Aryel Erden ve Öğretim Üyesi Özlem Pervan “Masaların Karanlık Yüzü” adlı ilk eğitim programını gerçekleştirdi.

Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde eğitim gören miniklerin ebeveynlerinin aralarında yer aldığı ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, bilinen pek çok masalla ilgili çok ilginç ayrıntılar ve tarihsel bilgiler aktarıldı.

Prof. Dr. Aysu Aryel Erden, Heidi, Pamuk Prenses, Rapunzel gibi pek çok masalı incelediği çalışmasını slayt gösterisi eşliğinde paylaşırken, Öğretim Üyesi Özlem Pervan da masallarda neden annelerin ölü olduğu veya üvey annelerin yer aldığı sorusuna cevap aradığı çalışmasını paylaştı, çocuklara anlatılan masallar konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Soru cevap bölümünün ardından sahneye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Kars; Prof. Dr. Aysu Aryel Erden ve Öğretim Üyesi Özlem Pervan’a Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına plaket takdim ederek teşekkür etti.

Veli Akademisi; 07 Şubat’ta gerçekleştirilen ilk ve 14 Şubat’ta gerçekleştirilen ikinci oturumun ardından 21, 28 Şubat ve 06, 13 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek ve her biri ayrı bir konuda olan eğitim programları ile devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.