Karadeniz Koşusu'nu Snow Bird kazandı

Karadeniz Koşusu'nu Snow Bird kazandı

Geçtiğimiz yıllarda Willpower, Hard Baby, Tatvan İncisi, Cheri Cheri Lady, Peri Lina, Iskra, Flashing Girl ve son olarak İllüzyon isimli safkanların birincilik elde ettiği bu önemli koşu, çim pistte 1600 metre mesafede gerçekleşti.



Keyifli bir mücadeleye sahne olan ve startı saat 16.00'da verilen 2022 yılı Karadeniz Koşusu'nu, Burak Bilen'in sahibi olduğu, Turhan Çakar tarafından yetiştirilen 3 yaşındaki kır dişi tay Snow Bird (General Quarters - Cutie's Rose / Discreet Cat) jokeyi Hışman Çizik ile kazandı. Nihat Kaya tarafından antrene edilen başarılı tay, üst üste 4. birinciliğine ulaşırken, toplamda ise 8. kez birincilik kürsüsünde yer aldı. Snow Bird son olarak 27 Temmuz tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda katıldığı Santalin Koşusu'nu (A2) Ahmet Çelik idaresinde kazanmayı başarmıştı.

Koşunun ikinciliğini, Valley Of Flowers (Native Khan - Lily Of The Valley / Haafhd) Ahmet Çelik ile elde ederken, ekürisi Çipçe (Native Khan - Bostorgay / Dai Jin) Vedat Abiş ile üçüncü, sezonun bu önemli koşusuna Akın Sözen ile katılan Hard Off Hüsne (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) dördüncü ve Gökhan Kocakaya idaresindeki Hermoine Granger (Luxor - My Lady / Mujdahit) ise beşinci oldu.



Koşunun videosu için tıklayınız.

Koşunun galibi Snow Bird için bitiriş derecesi 1.35.25 olurken, farklar 3 Boy - 1/2 Boy - 3 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Onur Oranlı'ya kupasını, antrenörü Nihat Kaya ve Jokeyi Hışman Çizik'e ise plaketlerini, Kulübümüz Asli Üyesi Oktay Serici verdi.



Törene, Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

chszaxuwtlqqba46wy5mk2hv.jpg

ecj6evjo4whvbcrqp5dlbsxn.jpg

3zmjsq4gjIl9sgebfyaxudrb.jpg

lnueapxodemdu1axl7vqhc2t.jpg

vtrm7il0v8gshhpznfxzuqja.jpg

je1hfnv04h87p9tcxcubujtf.jpg

y3rhgm0bxvywiwjgdppbtqxe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.