Karabat ve İmamoğlu’ndan Başkan Özer’e Tebrik Ziyareti

Karabat ve İmamoğlu’ndan Başkan Özer’e Tebrik Ziyareti

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Genel BaşkanYardımcısı Özgür Karabat ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ağırladı.Başkan Özer, Karabat ve İmamoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyetibelirterek; “Esenyurt ‘en’lerin şehri. En kalabalık şehir. En güzel yanlarımızda var ancak en negatif yanlarımız da var. Biz inanıyoruz ki;  bu negatiflikleri sizin önderliğinizde,yapacağımız iş birliğiyle ortadan kaldırıp, Esenyurt’umuzu önümüzdeki 5 yıliçerisinde, Türkiye'nin en huzurlu, yaşanabilir ve 21. yüzyıla yakışır birşehir haline getireceğiz.” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in makamındagerçekleşen ziyarete CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, İstanbul BüyükŞehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Erginve İBB İlçe Belediyeleri Koordinatörü Tonguç Çoban katıldı. Başkan Özer, tebrikziyareti nedeniyle Karabat ve İmamoğlu’na teşekkür ederek, Esenyurt Belediyesi’ninkurslarında eğitim gören kursiyerler tarafından hazırlanan tabloyu Ekrem İmamoğlu’nahediye etti.

Özer: “Esenyurt’ta101 Dil Konuşuluyor”

5 yıl içerisinde Esenyurt’u, Türkiye’nin en huzurlu kenti halinegetirmeyi hedeflediklerini ifade eden Başkan Özer şöyle konuştu; “Esenyurt‘en’lerin şehri. En kalabalık şehir. En güzel yanlarımız ve en negatifyanlarımız var. Biz inanıyoruz ki; o negatif yanları sizin önderliğinizde,yapacağımız iş birliğiyle ortadan kaldırıp, Esenyurt’umuzu önümüzdeki 5 yıliçerisinde, Türkiye'nin en huzurlu, yaşanabilir ve 21. yüzyıla yakışır bir şehirhaline getireceğiz. Biraz sonra size yapacağım sunumla da birtakım meselelerigörüşeceğiz. Zaten siz de buraya yabancı değilsiniz. 5 yıl Beylikdüzü’ndebelediye başkanlığı yaptınız. Burası komşu bir ilçe. Çok kısa sürede, çok büyükgöç almış, resmi olarak 1 milyon, gayriresmi olarak 1 milyon 600 bin civarındanüfusu olan, Türkiye'de en çok yoksunluğun olduğu, yoksulların da açlıksınırında bulunduğu bir şehir. Öte tarafta Esenyurt en çok gencin bulunduğu birilçe. 25 yaş ve altı 240 bin gencimiz var. Bu sanırım illerde bile olmayan biroran. Kentimizde, Türkiye'nin 81 ilinden göç etmiş insan yaşıyor. Esenyurt’ta 101ülkeden insan var ve 101 farklı dil konuşuluyor. Adeta küçük bir BirleşmişMilletler gibi. Biz de bu nedenle kentimizi bir barış ve kardeşlik şehri halinegetirmeyi hedefledik. Bu bizim en büyük idealimiz. Aynı zamanda Cumhuriyet HalkPartisi’nin de ideallerinden biri. Ayrıca bu barış ve kardeşliğin ihya edildiğiyerde mutlu, huzurlu, refah içinde yaşayan, belediye sorunları çözülmüş bir şehirde yaratmamız lazım. Bu konuda en büyük destekçimizin siz olacağınıdüşünüyoruz. Sizin liderliğinizde bu işi başaracağımızı düşünüyoruz. Sizinİstanbul için, Türkiye için büyük bir şans olduğunuzu burada ifade etmekistiyorum özellikle. Sizinle yol arkadaşı olmaktan, birlikte çalışmaktan çokbüyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.”

İmamoğlu:“Gözümüz, Kulağımız Esenyurt’un Üzerinde Olacak”

Dayanışmacı ve icraatçı belediyeciliği Esenyurt’ta var etmeamacında olduklarının altını çizen İmamoğlu ise şunları söyledi;  “Esenyurt, her zaman gözümüzün, elimizin üzerindeolduğu bir ilçe olacak. Hem nüfusuyla hem çok yönlü problemleriyle zaten bunamecburuz. Bu bir mecburiyet ama bir de hassas bir tarafı var. Birincisi; ben debu bölgenin insanıyım. Burada yaşanan, olan, biten her hususa, uzun yıllardır şahitoldum. Bu bakımdan bu coğrafyada, iş birliğimizin çok üzerinde başarılar eldeedebileceğimizi umuyorum. Burada yüksek bir iş birliğini, yüksek bir biçimdehalkın katılımını sağlamak, onlara bu süreci birlikte aşarak ayağakalkabileceğini hissettirmek, her birisinin birer Esenyurtlu olarakhissetmelerini sağlamak ama onların aynı zamanda mutluluklarını vememnuniyetlerini büyütmek hepimizin boynunun borcu. Bu nedenle Esenyurt’un ihtiyaçlarınıbiliyoruz, insanlarını tanıyoruz. Hemşehrilerimizin ne talep edebileceğini deaz çok biliyoruz. Şimdi bu durumu sizin hem yerel yönetim deneyiminizle, hemaynı zamanda eğitimci ve öğretici tarafınızı da önemsiyorum. Çünkü burası, akılve bilimin ışığında ancak başarıya ulaşabilir. Bu bağlamda Esenyurt'ta ortayakoyacağınız liderlik, aynı zamanda kıymetli yol arkadaşlarımızın çok yoğunmesaisi, başta meclis üyeleri, çalışanları ama özellikle siyasi yolarkadaşlarımızla birlikte başaracağız. Genel Başkan Yardımcımızın da bugünburada olması vesilesiyle üstün bir siyasi sahiplenmenin de bir seferberlikduygusuyla size yardımcı olmanın, size her daim destek olmanın bilinciylehareket edilmesinin de katkılarıyla bütün bu düşündüklerimizi benbaşarabileceğimize yürekten inanıyorum. Son 20 yıl öncesine döndüğümüzde,özellikle o günden bugüne baktığımızda, çok irdelenmesi gereken hatalar var.Ders çıkartılması gereken çok büyük yanlışlar var. Esenyurt özelinde değil,bütün Türkiye’nin yerel yöneticilik özelinde, ‘sakın bunu yapmayın’ diyeceğimizbirçok örnek çıkartabiliriz. Ama olan oldu. Şimdi bunu düzeltmek bizimüzerimize vazife. Yapacak bir şey yok. Başaracağımızdan da hiç şüphemiz yok.Hepimize, hepinize başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karabat, İmamoğlu ve Özer, kurum kurmaylarınında katılımıyla, Esenyurt’un sorunlarına ve çözüm yollarına dönük, ortak masatoplantısı gerçekleştirdi.

 

sItoe5dqpa3adtkfpno2nhgy.jpg

qltnq59rkknwsoor7gje8pzy.jpg

852kqesIzjemgcf7gavnxfup.jpg

gqe29hv7kawfp6bntIvruocb.jpg

seh3id2bpuoj8mhyjdtmgsaI.jpg

7nnigokvqfum84z3jphbhouw.jpg

ympncrfdarvwqh65Iamy4jwp.jpg

ejsy3aouabq0kx5gemicjlt9.jpg

0cdfwjomrgqapqshno7rlk5h.jpg

opiIjragbhnu3wfdeqat6kgf.jpg

knxst86gjxljfcmbadptmfni.jpg

t8getIwonouqxfp93ykzve7z.jpg

wzpjbjxvmf3q6slryblck2ik.jpg

j0pplsbrenctlho1ywo84n2f.jpg

c8ckdjsfq2xmoy9xjvehI3hu.jpg

awngdyuvlgq1xvr5uhpIpahn.jpg

nm3ie2q7kow5ar9Iv1fgd0ap.jpg

w0dfy7svnyuxze9lja1ppr6g.jpg

znbdfhqcupuIzjltn25f1oms.jpg

phbzaf3i72vyluesk04cakut.jpg

oktaf1yjnyko9ebd5nzImia2.jpg

rjqnza1fgofb4tcy7luIp9m5.jpg

mcvurgkidrwnz2s6bxzl3bla.jpg

jslmyzgcbw0I8ytzf3hi4po1.jpg

bcdhnziked1jbtanc89wqjeg.jpg

hugjmdIavvneznhklpbqfc4t.jpg

g9w6ndpnu35vat2xzjzfmxhi.jpg

grfy5ejItbiwrxcnzh8kmavy.jpg

sjzh9rqgmioc1yecovaam4kf.jpg

wpajqgnworesjsqh4abbpdvc.jpg

cxa1sn2td7yi9fvbyzwbau06.jpg

agfcm4swg50lcvp8kdhhuwrq.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.