KAMU MÜHENDİSLERİNDEN İSTANBUL’DA EYLEM

KAMU MÜHENDİSLERİNDEN İSTANBUL’DA EYLEM

Kamu Mühendisleri Platformu üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle bugün İstanbul’daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı.

Özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Kamu Mühendisleri Platformu üyeleri, İstanbul’da bulunan Kadıköy İskelesi önünde bugün eylem yaptı. Taleplerinin yazılı olduğu pankartlar ve dövizler taşıyan kamu mühendisleri adına hazırlanan ortak açıklamayı Vedat Yılmaz okudu. Meslek bazlı yapılan düzenlemelerin hiyerarşik yapıyı bozan ücret eşitsizliğine, statüler arasındaki barışın negatif yönde değişmesine, bazı unvanların pozitif ayrışmasına, kamuoyu oluşturamayanların geri planda kalmasına sebep olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

 Bu yüzden kamu mühendisleri, denk sayıldığı mesleklerin ve daha birçok meslek grubunun gelir olarak çok gerisinde kalmıştır. Hatta amiri olduğu personelden dahi oldukça düşük gelire sahiptir. Kamu mühendisleri en mağdur meslek grubu olmuştur. Yıllardır hakları teslim edilmemiştir. 7’nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde mühendisleri temsil etmek için toplu sözleşme masasına oturanlardan yaşanan mağduriyetin giderilmesi beklenmektedir. Kamu mühendisleri ile ilgili toplu sözleşmede yer alan ‘madde 131: teknik sorumluluk ilave ödemesi, madde 132: meslek kanunu, madde 61: özel hizmet tazminatı, madde 74: ek ödeme oranlarında artış’ maddelerinin kamu mühendislerinin mağduriyetlerini gidermese de eksiksiz kabul ettirilmesi gerekmektedir. Yine hizmet kollarına ait tekliflerde de mühendislere ilişkin ilave ödemelere yer verildiğini görüyoruz. Mühendisler olarak bu ödemeleri yetersiz bulmakla birlikte tüm maddelerin teklif edildiği hâli ile kabulünü ancak iyileştirmeler yönünde atılan ilk adımın bir parçası olarak kabul edebiliriz. Ümit ederiz ki mühendisler de bir sonraki toplu iş sözleşmesinde hak ettikleri iyileştirmeleri alırlar.

 Kamu mühendisleri olarak ülkemizin gelişmesi ve çağının ilerisinde olması için gece gündüz faaliyet gösterip ciddi sorumluluklar alıyoruz ve yetkililerden hakkımız olanı istiyoruz. Toplu sözleşme masasından beklentilerimiz yıllardır mücadelesi verilmemiş haklarımızın mücadelesinin verilmesidir. Haklarımızın teslim edilmesidir. Mühendislere hak ettikleri değerin verilmesidir. Kaybolan itibarımızın kazanılmadan masadan kalkılmamasıdır. Mali ve özlük haklarımızın iyileştirilmesidir. Teklif edilen, kabul edilen maddelerden kanunlaşması gerekenlerinde kanunlaştırılması için de mühendisleri temsil edenlerden gerekli mücadelenin verilmesi beklenmektedir. Kariyer meslek grupları arasından oluşan bu gelir adaletsizliğinin giderilmesi için kamuda çalışan tüm mühendislere aldıkları büyük sorumluluğun ve özverili çalışmaların karşılığı olarak ‘teknik sorumluluk ödemesi’ adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kalemi oluşturulmasını talep ediyoruz.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.