Kağıthane'li Başkan; "Gençlere güveniyoruz"

Kağıthane'li Başkan; "Gençlere güveniyoruz"

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Nişantaşı Üniversitesi'nde katıldığı derste Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerine Yerel Yönetimler alanındaki tecrübelerini paylaştı.

Nişantaşı Üniversitesi'nde öğrenim gören Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileri, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’tan halkla ilişkiler alanında ders aldı. Kağıthane Belediyesi’nin Başkan Kılıç döneminde yapılan icraatlarını anlatan 14 yıllık tanıtım filmi gösterimiyle başlayan ders, ardından öğrencilerin merak ettiği konular üzerine yapılan tecrübe paylaşımıyla devam etti.

Gençlere pozitif ayrımcılık

Üniversiteli gençlerin merak ettiği konuların başında ‘gençlere fırsat eşitliği’ geldi. Gençlere her fırsatta söz hakkı tanıdıklarını belirten Başkan Kılıç; ‘’ Belediye Kent Konseyi’ne bağlı Gençlik Meclisimiz mevcut. Gençler bu meclisimize gönüllü katılarak Kağıthane ile alakalı her türlü konuda talep ve öneride bulunabiliyorlar. Kendi aralarında gerçekleştirmek istedikleri gençlik yararına olan tüm projelerine destek oluyoruz. Benim yardımcılarımın çoğunluğu gençlerden oluşuyor. Belediyemizde en kritik noktalarda görev alan arkadaşlarımız da genç.’’ diye konuştu.

Gençlere güveniyoruz

Tecrübe paylaşımı dersinde Başkan Kılıç, gençlere görev vermenin vaktiyle bazı eleştirileri de beraberinde getirdiğini belirterek; ‘’Bazı arkadaşlarımız ‘Neden gençlere bu kadar sorumluluk veriyorsunuz?’ diye eleştirdi. Hâlbuki çağı en güncel yaşayan kesimin gençler olduğunu unutmuşlardı. Gençler yaptıkları işlere heyecanlarını katınca daha verimli sonuçlar elde ediyoruz. Biz gençlerimize güveniyor ve destekliyoruz. Bir genç projesiyle bize geldiği zaman; nereli olduğuna, siyasi düşüncesine, sosyal orijinine bakmıyoruz. Onun projesini toplum yararına nasıl uyarlayabileceğimizi, nasıl destek olabileceğimizi değerlendiriyoruz.’’ Dedi.

Akademisyen Levent Dirice’nin dersinde tecrübelerini paylaşan Başkan Kılıç, dersin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.