Kadını Güçlendirmek İçin Bir Gündüz Bakımevi de Bahçeşehir Mahallesi’ne

Kadını Güçlendirmek İçin Bir Gündüz Bakımevi de Bahçeşehir Mahallesi’ne

AdanaBüyükşehir Belediyesi ve SASA’nın birlikte hayata geçirdiği Bahçeşehir GündüzBakımevi açıldı.

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir yandan kentin ilçe, köy vemahallelerinde halka buluşarak talep ve istekleri dinliyor, bir yandan da kentinve hemşehrilerinin yaşamına değer katan hizmetleri gerçekleştiriyor.

Kadınıntoplumda güçlü hale gelmesi adına, Kadın Kooperatifleri kuran, Kadın Akademisi,NİYET Akademileri ve Payhane Mutfağı’nı faaliyete geçiren Başkan ZeydanKaralar, Gündüz Bakımevleri ile kadınların çalışma hayatında daha fazla yeralabilmeleri için çaba harcıyor.

 

BahçeşehirMahallesi’nde gerçekleştirilen Gündüz Bakımevi’nin açılışını yapmak üzere gelenBaşkan Zeydan Karalar’ı alana sığmayan coşkulu kalabalık karşıladı. Ailelerinçocukları ile katıldığı ve büyük ilgi gösterdiği açılışa, siyasiler, muhtarlar,öğrenciler, öğretmenler ve Bahçeşehir Mahallesi sakinleri katıldı.

BahçeşehirMahalle Muhtarı Hasan Ali Berktaş, çocuklara nezih ortamda eğitim alma imkanısağlayan Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür etti.

20 ADET GÜNDÜZ BAKIMEVİ

BaşkanZeydan Karalar, 724 metrekare alanda, 150 çocuk kapasiteli Gündüz Bakımevi’niBahçeşehir Mahallesi’ne kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek,önümüzdeki dönemde Gündüz Bakımevleri’nin sayısını en az 20’ye çıkaracaklarınında müjdesini verdi.

Adana’nınher noktasına hakim olduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar, BahçeşehirMahallesi’nin önümüzdeki yıl Kapalı Semt Pazarı’na kavuşacağını da duyurdu.

EMEKLİ DOSTU BİR ADANA İNŞA EDECEĞİZ…

Adana’yıçehresi ve hizmetleriyle emekli dostu bir kent haline getireceklerini belirtenBaşkan Zeydan Karalar, inşa edecekleri Yaşlı Yaşam Merkez’leri ile yaşlılarınnefes alabileceği, sosyalleşebileceği alanlar oluşturacaklarının bilgisini de verdi.Başkan Zeydan Karalar, “Bizim dokunmadığımız kesim olmayacak. Belediyecilik, birçocuğa, doğduğu andan başlayarak her türlü hizmeti sunmak, onunla ilgilenmek veyaşamını kolaylaştırmak işidir. Bunu da büyük ölçüde yapıyoruz” dedi.

ADANA’NIN TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ HİZMETLER

Daha önceAdana tarihinde görülmemiş hizmetlerin kendi döneminde yapıldığına da dikkatçeken Başkan Zeydan Karalar, pandemiye, ağır borç yüküne ve depreme rağmenAdana’ya 3 alt geçit, 5 yeni bulvar, 111 otobüs, 321 iş makinesi, 3 milyon tonasfalt serimi, içme suyu getirme projeleri, ilçelere arıtma tesisleri, altyapıüst yapı yenileme, yeni park bahçeler açma, ücretsiz kurs merkezleri,kütüphaneler, öğrenci yurtları ve gündüz bakımevleri gibi sayısız hizmete imzaattıklarını ve devasa hizmetleri borçlanmadan yaptıklarını aktardı.

ADANA’NIN İLK ULAŞIM MASTER PLANI

Yine Adanatarihinde ilk defa Ulaşım Master Planı’nın kendileri tarafından yapıldığınınaltını çizen Başkan Zeydan Karalar, 2. Etap Metro hattının kamulaştırmanınhemen ardından başlayacağını ve metroyu önümüzdeki 5 yıl içinde Adana’yakazandırmakta kararlı olduklarını vurguladı.

ADANA ADANA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

BaşkanZeydan Karalar önümüzdeki dönemde yapılacak; 8 yeni alt geçit ve bulvarlarla, kültürmerkezleri, dünya çapında 2 kütüphane, metro, tramvay, nostaljik tramvay,otogar, yeni kreşler, yeni öğrenci yurtları, restorasyonlar, biyolojikgölet,  güneş enerji santralleri,ilçelere arıtma tesisleri, spor tesisleri ve spor akademisi, mezbahane, afetkoordinasyon merkezi, yaşlı yaşam merkezi ve sosyal yardımlar ile Adana’yaadana adana çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

sprmzvq8fgcbni6h7dxwc9u4.jpg

umlyp54rc9vthengfsnjIakd.jpg

bpdt9vxxj6djbeu435zfnt1s.jpg

nrsmojnfbqgxqz15lukopcwm.jpg

twny8eevj1mvpcd6kaikoyfq.jpg

cf84rilsbjh0ee3zjwtho7dv.jpg

fjcd3e4wspg5bmthu1bncyla.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.