Joe Clarke Koşusu'nun galibi Zephyr West oldu

Joe Clarke Koşusu'nun galibi Zephyr West oldu

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Joe Clarke Koşusu'nda jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan, Mehmet Bozkaya'nın sahibi olduğu Zephyr West (Papa Clem - Dilay Star / Luxor) kazanan safkan oldu. Mustafa Çakır yetiştirmesi, Rana Suna'nın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tayın bu galibiyeti kariyerinin 8. startındaki 4. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemiz adına koşulan yarışta Cansucan (Mendip - Beybushka / Lion Heart) pistten ikincilikle ayrılırken, Ice Bear (Graystorm - Art Lady / Argaeus) üçüncü, Llevame Contigo (Paco Boy - Kösem Sultan / Sri Pekan) dördüncü, Patrick Wilding (Authorized - Güllüzar Sultan / Dehere) de beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Koşunun galibi Zephyr West için bitiriş derecesi 1.37.74 olurken, farklar 1,5 Boy - 1 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Rana Suna'ya kupasını Patrick Clarke verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selman Taşbek ve Can N. Güven de katıldı.
 

Joe Clarke

1918 yılında Lemnos Adası'nda doğan İngiliz kökenli Levanten bir ailenin oğlu olan Joe Clarke, gençlik yıllarında Altay Spor Kulübü'nde futbol oynadı. Aynı yıllarda muhasebeci olarak iş hayatına atıldı. Ardından "Edwin & Joe Clarke Kardeşler" isimli aile şirketinde kuru meyve ihracatı yaptı. 1975-1983 yılları arasında Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçı Birliği'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1955 yılından itibaren atçılıkla uğraşan Joe Clarke, 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu Ajax isimli Arap atıyla birçok açık yarış kazanan Clarke, uzun yıllar yetiştiricilik de yaptı. 1975, 1978 ve 1982 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Joe Clarke, Türk yarışçılığının gelişmesine önemli katkılarda bulundu. 1983 yılında aramızdan ayrılan Joe Clarke'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

yxesmku58jwvzgqtlobi0vIn.jpg

hwjx6qag2yvxtpmeglcorcmw.jpg

pmurjnnI7wtckg4d8h3sgs61.jpg

pdns2n0iy7bah4ux5vfroj8t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.