İstanbul’un En Kalabalık İlçeleri

İstanbul’un En Kalabalık İlçeleri

İstanbul, içinde pek çok kalabalık ilçe barındırır. Ayrıca bu kalabalık ilçelerde nüfus artmaya da devam etmektedir.

. İstanbul’a yeni ilçeler katılırken bazılarının mahalle sayılarında değişiklikler ortaya çıkabilir hale gelmiştir. Peki, İstanbul’un en kalabalık ilçeleri hangileri ve hangilerinde keyifli bir hayat yaşayabilmeniz mümkündür? Gelin, bu sorunun cevabını hep birlikte öğrenelim.

Arnavutköy

İstanbul sakinlerinin doğa keyfi yapmak için ziyaret ettiği Arnavutköy, en kalabalık ilçeler arasında yer alır. İstanbul’un en önemli noktaları arasında da bulunan Arnavutköy’ün en eski yerleşim birimi Filiboz Çiftliği olarak öne çıkar. Terkos semtinin tarihçesi ise asırlar öncesine kadar dayanır. Filiboz Antik Kenti hala tam olarak keşfedilmemiş olsa bile çalışmaların devam ettiği bilinir. Yapılan sayımlar neticesinde Arnavutköy’ün nüfusu ise 2021 yılına göre 312.022 olarak belirlenmiştir.

Avcılar

Avrupa Yakası’nın uç ilçeleri arasında bulunan Avcılar, kent merkezine ortalama 26 kilometre uzaklıktadır. Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan bu özel ilçe; Küçükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ile komşudur. Avcılar’ın merkezi oldukça hareketli bir yapıya sahiptir. Ambarlı sahilindeki kafeler, lokantalar ve eğlence merkezleri ilçedeki sosyal hayatın temelini oluşturur.

Ülkemizin en eski üniversitesi olan İstanbul Üniversitesinin bu bölgede bir kampüsünün olması, Avcılar’ın atmosferine büyük bir canlılık katmıştır. İlçede kültür ve turizm alanında en çok ilgi gören bölgeler 2000 yılında Ambarlı’da açılan Atatürk Evi Müzesi ve Küçükçekmece Gölü kıyısındaki Bathonea Antik Liman Kenti’dir. Avcılar’ın nüfusunun ise güncel sayımlarla 457.980 olarak bilinmektedir.

Bahçelievler

1992 senesinde Bakırköy’den ayrılan ve ilçe statüsüne geçen Bahçelievler’in nüfusu hızlı bir şekilde artmıştır. Bizans döneminde tarım ve bağcılık faaliyetleriyle ünlenen Hebdomon bölgesinin yer aldığı noktaya kurulan Bahçelievler, tarih boyunca önemli bir konumda yer almıştır.

Bizans döneminde Rumeli’den İstanbul’a giden konvoyların ve kervanların güzergahında yer aldığı için bu bölgeye birçok kilise, saray ve konut inşa edilmiştir. Toplam 11 mahallesi olan Bahçelievler, nüfus olarak da oldukça kalabalıktır. Bahçelievler nüfusu 2018 verilerine göre toplam 594.059’dur. Kalabalık ve hareketli yaşamıyla bilinen Bahçelievler, aynı zamanda restoranlarıyla öne çıkan ilçelerdendir.

Beşiktaş

İstanbul’un en sevilen ve ilgi gören ilçeleri arasında yer alan Beşiktaş, ulaşım açısından gelişmiş bir bölgedir. 16. yüzyıl civarlarında İstanbul’un sur dışına taşınmasından bu yana metropol niteliğini koruyan bölge Kadıköy’e bir vapur uzaklıktadır. Gezip görülebilecek yerleriyle dikkat çeken Beşiktaş’ta Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Parkı, Ortaköy, Çırağan Sarayı, Deniz Müzesi gibi eşsiz yerler bulunur.

İstanbul’da sosyal ve kültürel hayatın en gelişmiş olduğu bölgeler arasında başı çeken Beşiktaş, iş ve eğlence merkezlerine ev sahipliği yapan bir ilçedir. Genç nüfusun ağırlıkta olduğu Beşiktaş'ın nüfusu ise 196.047'dir. Yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi gören Beşiktaş turistik açıdan da son derece önemlidir.

Bakırköy

En kalabalık ve popüler ilçeler arasında bulunan Bakırköy, birçok farklı yerleşim yerinin kendisinden ayrılarak ilçe statüsü kazanmasıyla ortaya çıkmıştır. Bizans döneminde önemli bir askeri ve siyasi merkez olan Bakırköy tarih boyunca Hebdomon, Jeptimum ve Makriköy gibi isimlerle anılmıştır.

Bakırköy adı ise 1925 yılında resmiyet kazanmıştır. Bakırköy, tarihi açıdan zenginliğiyle öne çıkarken aynı zamanda sosyal ve ticari anlamda da gelişmiş bir ilçedir. Ulaşım ve ticaret bakımından önemli gelişmeler yaşayan Bakırköy; alışveriş merkezleri, restoranlar ve eğlence merkezleri ile de gözde ilçelerden biridir.

Bağcılar

Avrupa Yakası’nın önemli ilçelerinden biri olan Bağcılar, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerindendir. Osmanlı döneminde Rum nüfusun yaşadığı bölge kalabalığıyla ünlüdür. Bağcılar’da kiralık daire bulabilmek de bir hayli kolaydır. Bu noktada gezip keşfedebileceğiniz birçok güzelliğe sahip Bağcılar kiralık daireler için Hepsiemlak’ı tercih edebilirsiniz. Siz de tarih dolu mahalleleri ve eğlence merkezleri ile bilinen Bağcılar’da bulunan kiralık evleri Hepsiemlak üzerinden detaylı bir şekilde inceleyebilir, kendiniz için en uygun evi en kısa sürede bulabilirsiniz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.