İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kolları Sıvadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kolları Sıvadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşı dolandırıcılara karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirme çalışması başlatan emniyet, kamu görevlilerinin telefonda vatandaştan para tale

 Suç ve suçluyla mücadelede vatandaşı bilgilendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü halkın mağdur olmaması için bilgilendirme çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Polisler bu kez de vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı uyardı. Halkın kalabalık olduğu yerlerde ve bankalara ait ATM cihazlarında işlem yapan vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran polisler, ayrıca halkın dolandırıcılara karşı almaları gereken önlemleri de titizlikle sıraladılar.


“VATANDAŞ CİDDİ ZARAR GÖRÜYOR”

Vatandaşın yoğun bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden İstanbul Toplum Destekli Polisler telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşlara hayati bilgiler aktardı. Ülke genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını belirten polisler, dolandırıcıların kullandığı yöntemler hakkında bilgi verdiler.


“HAKİM, SAVCI VE POLİS PARA TALEP EDEMEZ”

İstanbul Toplum Destekli Polis yetkilileri, hiçbir hakim, savcı veya polisin bir vatandaşı cep telefonundan arayıp para istemeyeceğini belirtti. Polisler, cep telefonu ile arayıp kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtıp para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin altını özellikle çizdi. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “ Ev veya cep telefonunuzdan sizi arayarak polisim, savcıyım, hâkimim diyerek, bilgilerinizin suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyen veya ödül kazandınız diyerek sizden para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla inanmayınız” şeklinde vatandaşı uyararak bilgilendirdi.



“HEMEN 155’İ ARAYIN”

Yapılan açıklamada gelişen teknoloji ile birlikte suç türlerinin de değişiklik gösterdiğinin altını çizen Emniyet Müdürlüğü, "Özellikle cep telefonlarının yaygın kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonu ile arayıp para talep etmektedir. Ayrıca farklı firmaların özendirme amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmaktadırlar. Bizde polis olarak hazırlamış olduğumuz görsel materyaller ile vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları için bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla bu çalışmayı yaparak mağduriyetin en aza indirilmesini hedefliyoruz. Vatandaşlarımız dolandırıldıkları hissine kapıldıklarında hiç zaman kayıp etmeden 155 polis imdat hattına bilgi versinler” açıklamasında bulundu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.