POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

İstanbul Barosu tarafından, avukatlar Bahtiyar Kandeğer ve Şehnaz Altunkaya'ya müvekkilleri ile görüşmeye gittikleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde şiddet uygulandığı bildirildi.

İstanbul Barosu, avukatlar Bahtiyar Kandeğer ve Şehnaz Altunkaya'ya İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde şiddet uygulandığını açıkladı. Baro, şiddeti kınayarak sorumlu kolluk görevlilerinin görevden uzaklaştırılmasını talep etti. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç'ın yaptığı açıklamada, avukatların müvekkilleri ile görüşmeye gittikleri sırada polis şiddetine maruz kaldıkları ve yaralandıkları belirtildi. Olayın ardından Avukat Hakları Merkezi, avukatlarla iletişime geçmiş ve gerekli destek sağlanmıştır.

Baro, darp raporunda şiddet izlerinin tespit edildiğini ve kolluk kuvvetlerinin avukatlara karşı artan şiddet politikasını reddettiklerini vurguladı. Ayrıca, şiddet uygulayan polisler hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesi ve gerekli cezaların verilmesi gerektiği belirtildi. Avukata yönelik saldırının yargıya ve yurttaşa yönelik bir saldırı olduğu ifade edilerek, meslektaşlarına geçmiş olsun dilekleri iletildi ve dayanışma içinde olunacağı belirtildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işkence yapan, emri veren ve göz yuman herkesin cezalandırılması için çaba harcayacaklarını belirtti ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Savunmaya yönelik saldırılara karşı meslektaşlarıyla dayanışmaya ve işkenceyle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.