İstanbul 33 Çeşit Gülle Renklenecek

İstanbul 33 Çeşit Gülle Renklenecek

Havaların ısınmasıyla birlikte güller açıyor, İstanbul’da gül mevsimi başlıyor. Şehrin park, bahçe, koru ve peyzaj alanlarında bu sene İstanbulluları 33 farklı peyzaj gülü bekliyor. Güllerin dikimi ise çoğunlukla kadın çalışanların eliyle gerçekleşiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehri 33 farklı gül çeşidiyle renklendirmeye hazırlanıyor. Yeni projeyle birlikte, parklar, bahçeler ve meydanlar çeşitli renkte ve kokuda güllerle donatılacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un güzelliğine güzellik katacak bu projeyle, halkımıza daha renkli ve estetik bir şehir sunmayı hedefliyoruz" dedi. Proje kapsamında, farklı türlerde güller İstanbul’un dört bir yanına dikilecek, şehrin estetik görünümü ve doğa ile iç içe yaşam alanları artırılacak.

Gül dikim çalışmalarının önümüzdeki hafta başlaması ve yaz sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Bu proje ile İstanbul’un hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri, şehrin her köşesinde farklı gül türlerini görme ve koklama fırsatı bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.