İsmet Atlı Koşusu’nu Hardmet kazandı

İsmet Atlı Koşusu’nu Hardmet kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı İsmet Atlı Koşusu'nu, Harun Kahraman'ın sahibi ve Engin Bekiroğulları'nın yetiştiricisi olduğu Hardmet (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) jokeyi Ercan Çankaya idaresinde kazandı. Erhan Dıblen'in antrene ettiği 5 yaşındaki doru at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 5'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

6 safkanın start aldığı mücadelede Head Vorker ikinci olurken, Amadis üçüncü, Queimada Grande dördüncü ve Yıldırım Hanım da beşinci oldu.

Yarışın galibi Hardmet için bitiriş derecesi 1.58.76 olurken, farklar ise 1/2 Boy - 1 Boy - Boyun - 10 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende kazanan safkanın sahibi adına atın antrenörü Erhan Dıblen'e, plaketini merhum İsmet Atlı'nın yeğeni, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı takdim etti.

Törende, Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu Gözlemciler Kurul Başkanı Mehmet Sırkıntı, günün anısına Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp'e hediye verdi.

İsmet Atlı

1931 yılında Adana’da doğan İsmet Atlı, 1951 yılında güreş sporuna başladı. Bu spor dalında büyük başarılar göstererek milli takıma seçilen Atlı, 1960 yılında Roma’da serbest stilde katıldığı müsabakaları kazanarak Olimpiyat şampiyonu oldu. 1964 yılına kadar devam eden spor kariyeri boyunca milli mayoyu 62 defa giyen Atlı, birçok şampiyonluk elde etti. Tercüman, Türkiye ve Adana’nın yerel gazetelerinde “Şampiyonun Not Defteri”, “Minder”, “Tuş” adını verdiği köşesinde, güreş ve kültürel konular hakkında yazılar yazdı. “Dünya Güreşine Oyun Getiren Ustalar” ve “Yazılar, Anılar ve Şiirlerle Türk Güreşi” adlı kitapları yayımlandı. Güreşçiliğin yanı sıra atlara olan sevgisiyle, uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 2014 yılında aramızdan ayrılan İsmet Atlı’yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

dekpvlt3cxinughvm7gnu9wj.jpg

hmkdtnqswI2pheda810fbxem.jpg

2juz4pkpswoljIxnyewfq8h5.jpg

61geahlxvptsuw8ctd3jzjlv.jpg

etbyjfapuwd7jqtrsz0yvg12.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.