İMAMOĞLU'NDAN, 3 GAZETECİYE SUÇ DUYURUSU

İMAMOĞLU'NDAN, 3 GAZETECİYE SUÇ DUYURUSU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs nedeniyle İstanbul için yaptığı “İstanbul’da sokağa çıkma yasağı ilan edilsin”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs nedeniyle İstanbul için yaptığı “İstanbul’da sokağa çıkma yasağı ilan edilsin” önerisi terör eylemi olarak lanse eden Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede ve Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

İmamoğlu'nun avukatlarının suç duyurusu dilekçesinde üç gazetecinin “hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla haklarında kamu davaları açılması talep edildi.

Dilekçede Fuat Uğur’un 1 Nisan 2020 tarihinde sosyal medya hesabından “İstanbul'da OHAL ilan ettirmek için her türlü tezgahı yapan Ekrem İmamoğlu ve arkasındaki aklın ‘yerel hükümet' modeli. Eve kapatılmış İstanbul'da sokakları aportta bekleyen PKK'lılarla Gezici kalıntısı sol örgütlere teslim edip FETÖ desteğiyle PDY kurmak. Hiç tavsiye edilmez” şeklinde paylaşım yaptığı belirtildi.

Uğur’un “hiçbir somut dayanak göstermeksizin İmamoğlu'nun OHAL ilan ettirmek için PKK ve FETÖ ile İstanbul'da yerel hükümet kurmak için plan yaptığı, bu amaç uğruna otobüsleri alıkoyduğu şeklinde gerçekdışı bilgiler paylaşarak İmamoğlu'nu hedef göstererek suç isnat ettiği” kaydedildi.

“TEHDİT DE İÇERİYOR”

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede'nin de 2 Nisan tarihli yazısında; İmamoğlu'nun sokağa çıkma yasağı talebiyle “15 Temmuz darbe girişiminden yarım kalan işlerini tamamlamak istediğini” yazdığı anımsatıldı.

Kanal 24'te “Günün Manşeti” programını sunan Murat Çiçek'in ise “Bu adamlar sokağa çıkma yasağı uygulansın diyorlarsa mutlaka bunun altında bir çapanoğlu vardır. Mutlaka bunun altında sinsi bir amaçları vardır” sözlerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.