İETT, Eyüpsultan’da Katılımcı Yönetim Toplantısı Düzenledi

İETT, Eyüpsultan’da Katılımcı Yönetim Toplantısı Düzenledi

İstanbul’da günde ortalama 5 milyon yolcu taşıyan İETT, İstanbulluların toplu ulaşım hizmetinden daha konforlu ve daha rasyonel faydalanabilmesi için sivil toplum örgütleri ve muhtarlar ile bir araya geliyor

İstanbul’da günlük ortalama 5 milyon yolcu taşıyan İETT, toplu ulaşım hizmetlerini daha konforlu ve rasyonel hale getirmek için ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla bir araya geliyor. Bu buluşmalardan biri, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan toplantıya; Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Duran, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Güller, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, üniversite temsilcileri ile İETT ve Eyüpsultan Belediyesi’nden üst düzey yöneticiler katıldı.

Toplantıda, İETT’nin Eyüpsultan’da 139 hatta 893 araçla hizmet verdiği ve günlük 626 bin yolculuk gerçekleştirildiği belirtildi. Yeni taleplerin değerlendirilmesi ve ortak akılla yeni çözümler geliştirilmesi kararlaştırıldı.

**İETT’nin Hizmet Kapasitesi**

İETT, İstanbul’da 6 bin 652 araçla hizmet veriyor ve günlük 1 milyon 255 bin kilometre mesafe kat ediyor. Toplamda 832 hatta 62 bin sefer yapan İETT, raylı sistem yatırımlarına rağmen toplu ulaşımın yüzde 54’ünü lastik tekerlekli araçlarla sağlıyor. Bu kapasitesi ile İETT, İstanbul’da tüm otobüs, metrobüs, tarihi tramvay ve tünel seferlerini tek başına gerçekleştiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.