İBB SPOR İSTANBUL DOĞA KAMPI'NDA ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENDİ

İBB SPOR İSTANBUL DOĞA KAMPI'NDA ÇOCUKLAR EĞLENİRKEN ÖĞRENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Doğa Kampı sona erdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Doğa Kampı sona erdi. Beykoz’daki Mad Garden Polonez’de 1 Temmuz’da başlayan kamp, sekiz hafta boyunca çocukları doğayla buluşturdu. İBB Spor İstanbul Doğa Kampı, bu yıl 9 bin 32 çocuğu ağırladı.  

2021 yılından bu yana düzenlenen ve her yıl daha fazla ilgi gören İBB Spor İstanbul Doğa Kampı sona erdi. Günübirlik kampta 9-15 yaş arası, konaklamalı kampta ise 12-15 yaş arası 9 bin 32 çocuk, eğlenceli ve öğretici aktivitelerle dolu bir yaz geçirdi. 

Çocuklar kamp süresince bisiklet sürüşünden okçuluğa, oryantiringden doğada yaşam eğitimlerine kadar birçok farklı aktiviteyle tanışma fırsatı buldu. Konaklamalı kampa katılanlar ise çadır kurma, kampçılık teknikleri, doğada iz sürme ve ilk yardım gibi konularda da eğitim gördü. Doğada su bulma, arıtma ve barınak yapımı gibi atölyeler sayesinde çocuklar, doğa ile bağ kurma deneyimini elde etti.

İBB Spor İstanbul’un çocuklara erken yaşta sorumluluk duygusu, takım ruhu, sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma, çevreye karşı duyarlı olma ve kötü alışkanlıklardan uzak durma bilincini katmayı amaçladığı Doğa Kampı’nda alanlarında uzman eğitmenlerin yanı sıra pedagoglar da katılımcılara hizmet verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.