İBB, BEYLİKDÜZÜ METROSU İÇİN 5. KEZ ONAY İSTEDİ

İBB, BEYLİKDÜZÜ METROSU İÇİN 5. KEZ ONAY İSTEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tüm projeleri ve teknik şartnameleri onaylı ve dış finansman kaynağı da hazır olan ve 4. kez reddedilen Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metrosu’nun yapımına başlamak için 5. kez imza için başvuruda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Projesi'nin yapımı için 5. kez başvuruda bulundu. 18,5 kilometrelik uzunluk ve 10 istasyondan oluşan bu metro hattı, Avrupa yakasında raylı sistem erişimi olmayan yaklaşık 4 milyon İstanbulluya hizmet etmeyi amaçlıyor. Proje, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerini kapsıyor. 

Projeler ve fizibilite raporu Temmuz 2022’de onaylandı, ancak Kamu Yatırım Programı’na alınması için yapılan dört başvuru reddedildi. İBB, şimdi beşinci başvurusunu yaparak projenin bir an önce başlamasını hedefliyor. 

Metro hattı, metrobüs yoğunluğunu hafifletmeyi ve D-100 üzerindeki araç trafiğini azaltmayı planlıyor. Küçükçekmece’de mevcut Halkalı-Gebze Marmaray Hattı ve diğer projelerle entegrasyon sağlanacak. Hattın tamamlanmasıyla, batı kesimindeki 4 milyon nüfus raylı sisteme kavuşacak. Proje, 2029 yılında tamamlanarak hizmete girecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.