Hüsamettin Tamer Koşusu'nda kazanan Çaldıran oldu

Hüsamettin Tamer Koşusu'nda kazanan Çaldıran oldu

2 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış, 1200 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2023 yılı Hüsamettin Tamer Koşusu'nu, Serbay Gül'ün sahibi olduğu Çaldıran (Marcavelly - Silver Heart / Lion Heart) jokeyi Ayhan Kurşun ile kazandı. Serus Tur. Ltd. Şti. yetiştirmesi, Kadir Baltacı'nın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tayın bu galibiyeti kariyerinin 3. startındaki 2. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'da günün 7. yarışında Zephyr West (Papa Clem - Dilay Star / Luxor) ikincilik elde ederken, Doktor Samet (Scarface - Nilsu / Azamour) üçüncü, Famous (Golden Tower - Anfield Road / Bosporus) dördüncü, Cosmic Power (Always President - Im Juli / Mountain Cat) ise beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Çaldıran için bitiriş derecesi 1.12.28 olurken, farklar 5 Boy - 6 Boy - 5 Boy - 5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına Murat Kaplan'a kupasını merhumun yakını Can Lakay takdim etti.



Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge ve Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Gülnur Gülerce ve Can N. Güven ile davetliler de katıldı.
 

Hüsamettin Tamer

1923 yılında İstanbul'da doğan Hüsamettin Tamer, Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1964 yılından itibaren ise Türkiye Jokey Kulübü'nde profesyonel olarak hizmetlerde bulunan Tamer, İstanbul Hipodrom Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Müşavirliği görevlerinde de bulundu. 1979 yılında aramızdan ayrılan Hüsamettin Tamer'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

pyhkwdaorzf98ucn03xfszix.jpg

jntv7ea1bjprihxlwnzxwk2d.jpg

yrdhi2ektb4bo5sm8Ikauowl.jpg

axwjrmphvkf95zssbjpz6mIt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.