Hoşgeldin Bebek

Hoşgeldin Bebek

Bebek bekleyen ailelere ücretsiz rehberlik hizmeti...

Maltepe Belediyesi,  Süreyya Paşa Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Bernard Van Leer Vakfı işbirliği kapsamında uygulanan “Maltepe95” projesi ile gebeliğinin son döneminde olan (7, 8 ve 9. aylar) veya yeni doğum yapmış annelerimize ev ziyaretleri ile bebek beslenmesi, bebek gelişimi, anne-bebek ilişkisi hakkında Boğaziçi Üniversitesi tarafından desteklenen uygulama materyalleri ile ücretsiz rehberlik hizmeti sunmaktayız.

Projemiz pilot bir çalışma niteliğine sahip olduğundan E-5 üzerinde yer alan Başıbüyük, Gülsuyu, Zümrütevler, Gülensu, Esenkent ve Girne mahallelerimizdeki annelerimize ulaşmayı hedeflemekteyiz.

İrtibat için “Maltepe95” projesinin Kurumsal Koordinatörü Ekin Canpolat'a ve Proje Koordinatörü Nazlı Hasanlar'a ulaşabilirsiniz.

Ekin Canpolat: 0216 589 36 00 - Dahili: 2213 / 0530 665 96 50

Nazlı Hasanlar: 0216 589 36 00 - Dahili: 2212 / 0530 665 96 51

Proje ekibi 0216 589 36 00 - Dahili: 2209

///

EV ZİYARETİ TEMELLİ AİLE REHBERLİĞİ PROGRAMI NEDİR?
 
Ev Ziyareti Temelli Aile Rehberliği Programı Maltepe Belediyesi, Süreyya Paşa Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve Bernard Van Lear Vakfı işbirliği ile uygulanan 0-18 ay dönemi bebeklerin gelişim sürecinde anneye destek olmayı amaçlayan bir aile rehberliği programıdır.

0-3 yaş dönemi bebeğin beyin gelişimi ve bağlanma süreci açısından kritik ve gelişime en açık olduğu bir dönemdir. Bebeğin gelişimini anne ile ilişkisi bağlamında destekleyen Ev Ziyareti Temelli Aile Rehberliği Programı amacı, özellikle maddi ve çevresel imkânlar açısından kısıtlı kişilere bebeğin bakım sürecinde aileye rehberlik hizmeti sunarak bebeklerinin gelişim sürecine olumlu katkılarda bulunmaktır.

Proje farklı ülkelerde uygulanmış olmakla birlikte; Türkiye’de üç belediye ile birlikte ilk defa uygulanmaktadır. Bu açıdan pilot bir uygulama niteliği taşımaktadır. Maltepe Belediyesi’nde uygulanan projemizde çocuk gelişimi ve kreş öğretmenliği alanında tecrübe edinmiş üç kişiden oluşan ‘Ev Ziyaretçileri’ (EZ) ekibi bulunmaktadır. Ekibin koordinasyonu ve süpervizyon süreci bir Uzman Psikolog tarafından yapılmaktadır. Ev ziyaretçileri ve proje koordinatörü aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ayrıca süpervize edilmekte ve akademik destek almaktadır.

Programın uygulanma aşamasında, ev ziyaretçilerinin her birisi, doğumdan hemen önce, annenin izni dâhilinde ve anne ile sağladığı bir görüşme protokolü ile bebek 18. ayına ulaşana kadar; her iki haftada bir olmak üzere anneyi ziyaret edecek; bebeğin gelişimi ve beslenme süreci hakkında bilgiler verirken, annenin bebekle etkileşimini artıran etkinlikleri gösterecek ve bir sonraki ziyaretine kadar annenin bu etkinlikleri belirli bir sıklıkta uygulamasını isteyecektir. 

Ev ziyaretçisi ayrıca anne-bebek ilişkisini geliştirecek bilgileri anneye sunarken; anne ya da bebeğin desteğe ihtiyaç duyduğu noktaları saptayarak uygun birimlere yönlendirilmesine yardımcı olmaktadır.


Kaynak: istanbulses / Maltepe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.