Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nda zafere Berkenin Kızı uzandı

Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nda zafere Berkenin Kızı uzandı

İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 87. yarış gününde, 3 yaşlı dişi safkan Arap taylarının boy gösterdiği koşu 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte gerçekleştirildi.

2022 yılı Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nu, Fatih Kuru'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Berkenin Kızı (Kaizbert - İpekela / Haberbatur) jokeyi Halis Karataş idaresinde zaferle noktaladı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrenörlüğünü üstlendiği al dişi tayın bu önemli mücadelede elde ettiği sonuç yarış hayatının üçüncü Grup koşu zaferi, toplamda ise beşinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımız adına koşulan yarışta jokeyi Akın Sözen ile start alan Kurşunili (Silah - Moğolgülü / Sülo) pistten ikincilikle ayrılırken, Büyük Yıldız (Uçanoğlu - Dilşeker / Özgünhan) Vedat Abiş idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Mertcan Çelik ile mücadeleye katılan Selcan Hatun (Turbo - Ahsen Hanım / Özgünhan) sıralamanın dördüncü basamağında yer alırken, Aydost (Toşur - Aydoğan / Bilgin) Gökhan Kocakaya idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Berkenin Kızı için bitiriş derecesi 1.32.27 olurken, farklar Baş - 3,5 Boy - 2 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Fatih Kuru'ya kupasını Hazım Rıza Gözlükçü verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Gülnur Gülerce ve davetliler de katıldı.
 

Hazım Rıza Gözlükçü

1919 yılında Ankara'da doğan Hazım Rıza Gözlükçü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Avukatlık stajının ardından ticaret hayatına atılarak aile işi olan gözlük ticaretini devraldı. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. At sahipliği ve yetiştiriciliği ile uğraşan Gözlükçü, 1993-1995 ve 1998-1999 yılları arasında iki dönem Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2003 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Hazım Rıza Gözlükçü'yü anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

6bscokbj31fwxsyz5qo2vdn7.jpg

tapwncm6viwkm7uhs0ybuqca.jpg

tnwm5v28ac7lo4jfsgksuxhp.jpg

9uxphIouyma10gsqoec3jtqz.jpg

9insbk6rhsguy1objx3dlaw7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.