HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI KADIKÖY'DEN SESLENDİ

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI KADIKÖY'DEN SESLENDİ

Hayvan hakları savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Meclis'te görüşüldüğü sıralarda yasaya karşı Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda eylem yaptı.

Hayvan hakları savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Meclis'te görüşüldüğü sıralarda yasaya karşı Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda eylem yaptı. Ortak açıklamada "Biz bu yasanın karşısındayız. Bu yasayı reddediyoruz. Bütün hükümlerini reddediyoruz. Ne ötanazi diyerek, ne uyutma diyerek üstünü örtebilirsiniz. Biliyoruz, hayvanları katletmek istiyorsunuz" denildi.

Yaşam İçin Yasa inisiyatifi ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, ilk 3 maddesi kabul edilen  sokak hayvanlarıyla ilgili  Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin diğer maddelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğü sıralarda Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda toplanarak eylem yaptı. "Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin" yazılı pankart açan hayvanseverler yasanın bir an önce geri çekilmesini istedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.