Hayatımızı Değiştirecek Teknolojik Gelişmeler

Hayatımızı Değiştirecek Teknolojik Gelişmeler

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insan hayatına sayısızca telefonlar, tabletler, bilgisayarlar girmektedir. Peki hayatımıza giren bu teknolojik aletler ne kadar doğru bir şekilde kullanılmaktadır?

eknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlar ellerindeki akıllı telefonlar aracılığı ile bir sürü bilgiye ulaşabilmektedir. Fakat insanlar ulaştıkları bu bilgileri tam olarak doğruluğunu yanlışlığını araştırmadıkları gibi yanlış bilgilere de çok çabuk inanabilmektedirler.
 
Bu durum hem topluma hem de insanın kendisine zarar verebilmektedir. Örneğin; internette bir bitkinin bir hastalığa iyi geldiği yazdığı için insanlar buna inanarak bu bitkiyi aşırı derecede tüketmeye başlıyorlar. Fakat bu noktada insanların atladığı bir kısım var,  bu bitki size iyi gelirken başkasında alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu gibi konularda iyi bir araştırma yapmadan, kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza danışmadan bu bilgiye güvenmemeniz gerekir. Bu konuda sadece teknolojiye güvenmek yanlış bir bilgi olur.
 
Bir başka konu ise teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte hayat içerisinde  sayısızca teknolojik alet girmesidir. Bu aletler hayatı kolaylaştırdığı gibi yaydığı radyasyon sebebiyle insan yaşamını tehlikeye atmaktadır. Kanser hastalarında yapılan bir araştırmaya göre akıllı telefonlardan ya da diğer teknolojik aletlerden yayılan radyasyon kişilerin kansere yakalanma riskini arttırmaktadır.
 
Teknolojinin bir diğer zararı da, çocukların çok fazla akıllı telefon, televizyon, bilgisayar gibi teknolojik aletler ile vakit geçirmelerinden dolayı, çocuklarda dikkat eksikliği, küçük çocuklarda mental  zeka geriliği gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için anne ve babalar çocukların teknolojik aletlerle geçirdikleri süreyi belli bir zamanla kısıtlamalı ve çocukların girdikleri siteleri kontrol etmelidirler.
 
Teknolojinin insan hayatına yararı yok mu peki? diye sorulabilir.  Tabii ki zararlı olduğu gibi teknolojinin gelişiyor olmasının insan hayatına birçok yararı bulunmaktadır. Örneğin; eskiden uzak bir akrabanızla, yakınınızla iletişim kurmak için mektup yazılıp, günlerce o mektuptan yanıt beklenirdi. Şimdi ise ellerimizdeki akıllı telefonlar sayesinde bizlerden kilometrelerce uzakta, hatta başka ülkede bulunan akrabalar ile  görüntülü konuşarak sanki yanlarında imiş gibi mutlu olunabilmektedir.
 
Bir konu üzerine günlerce kütüphanelerde araştırmalar yapıp belki sadece bir bilgiye ulaşabiliyorken, internet sayesinde o konu ile ilgili sayısızca kaynak ve bilgiler bulunabilmektedir. Bu konuda teknoloji insan  hayatını kolaylaştırabilmektedir.
 
Gelişen teknoloji ile birlikte insanın hayatı kolaylaşmıştır. Teknolojinin gelişmesinin bazı olumsuz yanlarının olması ile birlikte birçok olumlu yanı da bulunmaktadır. İnsanoğluna  düşen sadece teknoloji yerinde ve yeterli bir şekilde kullanmaktır. Günümüzde sadece teknoloji konusunda değil her konuda yerinde ve yeterli davranmak gerekmektedir. Böyle davranıldığı süre boyunca hem zararlarından az etkilenmiş hem de doğru bilgiler elde etmiş, doğru şekilde kullanmış olunur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.