HATAY’IN TARİHİ VE MUTFAĞI KÂĞITHANE’DE TANITILIYOR

HATAY’IN TARİHİ VE MUTFAĞI KÂĞITHANE’DE TANITILIYOR

Hatay’ın benzersiz tarihi, kültürel ve gastronomik mirasını İstanbullularla buluşturmak amacıyla düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri Kâğıthane’de başladı. 24-27 Ekim tarihleri arasında Hasbahçe’de gerçekleşen etkinlik Kâğıthane Belediyesi ve İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu iş birliğiyle hayata geçiriliyor. İstanbullular dört gün boyunca Hatay’ın eşsiz mutfağından kültürel zenginliklerine kadar birçok alanda dolu dolu bir programla buluşacak.

Tanıtım günleri boyunca Hatay’ın el sanatlarından, doğal güzelliklerine, kültürel mirasından unutulmaz tatlarına kadar birçok unsur İstanbulluların beğenisine sunulacak. Hatay’ın meşhur lezzetleri arasında yer alan künefe, oruk, zeytinyağlılar ve daha birçok lezzet stantlarda ziyaretçilere ikram ediliyor. Ayrıca Hatay’ın yerel müzikleri eşliğinde el sanatları ve yöresel ürünler de sergilenecek.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; “Hatay tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle ülkemizin en kıymetli şehirlerinden biri. Hem Hatay'ın kültürünü hem de damak çatlatan lezzetlerini İstanbul'daki hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Bu tür organizasyonlar şehirlerarası kültürel bağların güçlenmesine büyük katkı sağlıyor. Herkesi Hatay’ın eşsiz lezzetlerini ve kültürel değerlerini keşfetmeye davet ediyoruz." dedi.

mvgvlk61ber9ble8Isjpufya.jpg

Ihc2txmletaaymnzfzfwk1u8.jpg

dlo0eqtepiggqyzc32bjrx9t.jpg

ef9pq6hlxrsxkmsjtvw38nod.jpg

5fIpjcchyqma8vuf4ex0xtha.jpg

sf8yvmaqenrdcxzup32xzwla.jpg

cujdkg50psIqaxhn8ofrmdwr.jpg

mbxxsqja37dlquv9yrkfwhue.jpg

2ljv87cp3slzr4wibr5nyhgt.jpg

hiav3oeqzgzd9hstjlxbIrx4.jpg

36qgsulkgszetmwfre7Ihmnp.jpg

ttk6uIa4lsbdr2cyojm3kzg7.jpg

r4ljf7jzs15vIomdfhnebvra.jpg

xyab3lj9uhrfowjvutcsmxsg.jpg

oatpfhhybrcbagzskr5xuj4q.jpg

dfgogqu7Izwxepflz9vwurak.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.