Halide Edip Adıvar Koşusu’nda Yenersultan galibiyete ulaştı

Halide Edip Adıvar Koşusu’nda Yenersultan galibiyete ulaştı

İstanbul yarış programının 6. mücadelesi olarak saat 18.00'da yapılan Halide Edip Adıvar Koşusu, 4+ yaşlı safkan Arap kısraklarının katılımıyla 1900 metre mesafede çim pistte koşuldu. Engin Alagöz'ün yetiştiricisi, Songül Tekinalp'in sahibi olduğu Yenersultan (Kaizbert - Sönmez Sultan / Odinhan) jokeyi Mustafa Çiçek idaresinde zafere uzanan isim oldu. Antrenörlüğünü Kadir Tekinalp'in üstlendiği 5 yaşındaki al kısrak, kariyerinin 42. startında 16. birinciliğine ulaştı.

2022 yılı Halide Edip Adıvar Koşusu'nu izlemek için tıklayınız

9 safkanın start aldığı koşuda ikinciliği Sadettin Boyraz idaresindeki Gökyüzü (Kaizbert - Mansure / Sa'd.27) elde ederken, Gökhan Kocakaya ile start alan Mavi Deniz (Kaizbert - Üzüm Tanesi / Saruhanağa) üçüncü, Ahmet Çelik ile Köçek (Kaizbert - Seray Kızı / Yalaz) dördüncü, Halis Karataş ile start alan Kızılcapınar (Uçanoğlu - Gülerana / Dayıbey) ise beşinci oldu.

Kazanan Yenersultan için bitiriş derecesi 2.07.84, koşudaki farklar ise 1.5 Boy-3 Boy-Yarım Boy-1 Boy olarak kayıtlara geçti.

Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, kazanan kısrağın sahibi adına Sami Doğan'a plaketini, Kulübümüz Asli Üyesi Nedim Akagündüz verdi. Şeref Tribünü'ndeki törene İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

 

Halide Edip Adıvar 

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Halide Edip Adıvar, 1884 yılında İstanbul'da doğdu. Üsküdar Amerikan Koleji'nden mezun olan Adıvar, eğitim hayatı boyunca İngilizce dersi aldı. İlk çeviri kitabı olan "Ana" 1897 yılında yayımlandı. Bu çeviri sayesinde, II. Abdülhamit tarafından "Şefkat Nişanı" ile ödüllendirildi. İlk yazısı Tanin Gazetesi'nde yayımlandı. Meşrutiyet ve Cumhuriyet dönemlerinde Türk edebiyatının en çok eser veren yazarlarından olan Halide Edip, 21 roman, 4 hikaye kitabı, 2 tiyatro eseri yazdı. "Ateşten Gömlek", "Vurun Kahpeye!" ve "Sinekli Bakkal" en çok tanınan romanlarıdır. Eserlerinde kadınların eğitimi ve toplum içindeki konumuna yer veren Halide Edip, dönemin çeşitli gazetelerinde yayımlanan makalelerinde kadın haklarını savundu. Bir dönem öğretmenlik yapan ve müfettiş olarak görev alan Halide Edip Adıvar, Kadınları Yükseltme Derneği'nin kurulmasında önemli rol oynadı. İzmir'in işgaline karşı düzenlenen mitinglerde yaptığı coşkulu konuşmalarla tanındı. Milli mücadeleye katılmak için Anadolu'ya giden Halide Edip, Mustafa Kemal'in yanında yer aldı. Sakarya Savaşı'nda Onbaşı, İzmir'in Kurtuluşu'nun ardından da Başçavuş rütbesi verildi. Savaş yıllarında, Anadolu Ajansı'nın kurulmasında önemli rol alarak, gazetecilik de yaptı. Cumhuriyetin ilanından sonra 14 yıl İngiltere ve Fransa'da yaşayan Halide Edip Adıvar, 1939 yılında Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Adıvar, 1950 yılında Demokrat Parti'den İzmir Milletvekili seçildi. 9 Ocak 1964 tarihinde vefat eden Türk edebiyatçı, milli mücadele kahramanı Halide Edip Adıvar'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

tskmu1oxf6bycIhwtek4q2xq.jpg

zbehfrqxjl6p205baryuny3t.jpg

ye1zkqdbudcvptv56lk9rxwy.jpg

rpxuc5vmazl8eoIqddk6of7w.jpg

uczwkibb5tdmormnfjl4ks71.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.