HACETTEPE’DE ACİL DIŞINDA HASTA KABULÜ DURDU

HACETTEPE’DE ACİL DIŞINDA HASTA KABULÜ DURDU

Hacettepe Üniversitesi, koronavirüs önlemleri kapsamında, poliklinikler ve Diş Hekimliği Fakültesi acil vakalar dışında hasta kabul etmeyeceğini açıkladı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Ünitelerinde hasta kabulü yapmayacağını duyurdu. Üniversite kararında hastanelerde görev yapan personelin evlilik ve ölüm dışındaki izinleri durdurulduğu belirtilirken, yurtdışından dönen personelin 14 gün idari izinli sayılacağı bildirildi. Kararda ateş, öksürük ve nefes darlığı bulunan personel kendisi ve çalışan arkadaşlarını korumak için iyileşene kadar iş yerine gelmemesi istendi.

ACİL DIŞINDA HASTA KABUL EDİLMEYECEK

Üniversiteden alınan karara göre serviste yatan hastalar mümkün olduğunca en erken zamanda taburcu edilecek, acil ameliyatlar dışında ameliyatlar sınırlandırılacak ve böylece boş yatak sayısı arttırılarak olası servis birleştirmeleri ile kazanılan insan kaynağı, fiziki mekanlar koronavirüs ile mücadeleye yönlendirilecek, hastanelerde ziyaretçi yasağı sürecek, ameliyathane, yoğun bakım, laboratuar gibi alanlarda giyilen renk kodlu forma ve önlükler çalışma alını dışında giyilmeyecek.

YEMEKHANELERDE ÖNLEM ALINDI

Üniversitenin kararında yemekhanelerde kişiler arası temas mesafesini artırmak amacıyla masa ve sandalye sayıları azaltılarak, yemek servisi 12.00-13.00 ve 13.00-14.00 saatleri arasında iki grup olarak yapılacağı belirtildi ve üniversite kütüphanesi, spor salonları, yüzme havuzları kapatılacağı açıklandı.

1081-72875.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.