Gürkan H. Oker Koşusu'nu Black Amber kazandı

Gürkan H. Oker Koşusu'nu Black Amber kazandı

2 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak koşulan yarış, 1300 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

5 tayın birincilik mücadelesi verdiği 2022 yılı Gürkan H. Oker Koşusu'nu, Mehmet Selim Kılınç tarafından yetiştirilen, Mustafa Öztürk'ün sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Cesim Katı'nın üstlendiği doru erkek tay Black Amber (Mendip - Cheeky Doe / Yonaguska) jokeyi Gökhan Kocakaya ile beyaz bayrak ayna yaparak kazandı.



Koşuda ikinciliği, Papagallo (Saxon Warrior - Winter Aconite / Reckless Abandon) elde ederken, Dolya Vorovskaya (Lion Heart - Sars / Unaccounted For) üçüncü, Jefe De Jefes (Papa Clem - Shibuya / Ocean Crest) isimli tay dördüncü ve Run For Remazan (Kafkaslı - Sweet Mistress / Desert Story) ise beşinci oldu.



Koşunun galibi Black Amber için bitiriş derecesi 1.19.90 olurken, farklar  1,5 Boy - 2,5 Boy - 5 Boy - 21 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına İbrahim Öztürk'e kupasını, merhum Gürkan H. Oker'in eşi Neslihan Oker verdi.



Törende ayrıca, Black Amber isimli tayın jokeyi Gökhan Kocakaya'ya ise plaketini merhumun oğlu Yiğit Oker takdim etti. Törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya ile Kulübümüz Asli Üyesi ve Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan da katıldı.

Gürkan Hüsnü Oker

1978 yılında İstanbul'da doğan Gürkan Hüsnü Oker, 1992 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nden mezun oldu. İlk yarışını 1992 yılında Bursa'da koşan Oker, 1992-2009 yılları arasında 4500'ün üzerinde yarışa katılıp, bu yarışlardan 461'ini kazandı.



Kariyerinde grup koşusu galibiyetleri bulunan Oker, 2003-2008 yılları arasında 5 kez Gazi Koşusu'nda at bindi. 7 Ocak 2009 tarihinde geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden Gürkan Hüsnü Oker'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

j3cjqgkvktxItwvfn9rmabzh.jpg

quor8xthj05xmv437ytle1Ip.jpg

hd1ftaqzkd4q9rbjym08sjxi.jpg

jydactpvrsjugp8kdzof5hag.jpg

we9yanouf4cfrg7eslvhbbx8.jpg

as9symwvu6ljpnqodxkIvwk5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.