Görme Engelliler için Farkındalık Seferberliği Başladı...

Görme Engelliler için Farkındalık Seferberliği Başladı...

BaşkanÖzer, ‘Sesli Kitap’ Çağrısı Yaptı

Esenyurt Belediyesi Tarihi Çeşme Halk Kütüphanesi'nde, görmeengelliler için kitap seslendiren gönüllüler, Başkan Özer ile bir araya geldi.Özer, etkinlikteki başarılarından dolayı gönüllülere sertifika takdim ederken,farkındalık yaratmak için kendisinin de bir kitap seslendireceğini duyurdu.

Bağlarçeşme Mahallesi'nde bulunan 22 bin kitap kapasiteli EsenyurtBelediyesi Tarihi Çeşme Halk Kütüphanesi'nde, görme engelliler için kitapseslendiren gönüllüler Başkan Özer’i makamında ziyaret etti. Aralarında öğrenciler,öğretmenler ve ev hanımlarının da yer aldığı gönüllüleri tebrik eden EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, seslendirme yapan gönüllüleresertifikalarını takdim etti. Kitap okumanın önemine dikkat çeken Özer, kendiseslendireceği bir kitabı da paylaşma sözü vererek, Esenyurtlu vatandaşlarafarkındalık için çağrıda bulundu.

Kütüphanede132 Kitap Seslendirildi

Eğitimin önemine değinen Başkan Özer; “Burada, 26 aktif bölümdeokuma yapılıyor. Bu etkinlikler sayesinde kütüphanemizde 132 kitap seslendirilmişve kaydedilmiş. Şu an 27 kitabın daha seslendirilmesi bitti. Bu çok değerli birkatkıdır. Özellikle gençler, yazarlar ve öğretmenlerimiz bu projeye büyük katkısağlıyor. Çocuklarımız bu yaşta bu farkındalığa ve bilince ulaşmışlar. Bu daailelerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çünkü ilk eğitmen annedir. Annene kadar bilinçli olursa, çocuk da o kadar bilinçli olur. Çocuk iyi olursaşehir, şehir iyi olursa ülke iyi olur. Ve ülke iyi olursa dünya daha iyi biryer haline gelir.” dedi.

‘DünyanınEn Büyük Buluşu Kitaptır’

Kitapların insan ruhunu beslemek için çok önemli bir besin kaynağıolduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Özer sözlerine şöyle devam etti; “Biliminsanları, dünyanın 4,5 milyar yaşında olduğunu, insanın ise 70 milyon yıldırbu dünyada var olduğunu söylüyorlar. Kazılardan elde ettiğimiz bulgulara göreyazılı tarihin 5 bin yıl önce başladığı biliniyor. Eğer bu insanlık tarihiiçinde aklın bulduğu en büyük buluş nedir derseniz, ben cevabı “kitap” diyeveririm. İnsanı diğer canlılardan ayıran temel fark buradan gelir. Hayvanlar dayer, içer, güler, yaşar. Hatta hayvanların da bir dereceye kadar akıllarıolduğu tespit edilmiştir. Ancak insan, dili geliştirdikten sonra kavramlarüretmeye başladı. Hayvanlar 10.000 yıl önce nasıl yaşıyorsa, bugün de aynışekilde yaşamaya devam ediyorlar çünkü kavram üretmiyorlar, sözcükyaratmıyorlar. Ama biz insanlar, kelimeler üreterek iletişimimizi geliştirdik.”

eIvqhasa83w7sn1ox5rc4bgp.jpg

rzq0l9nnlq347bdjx8paj5me.jpg

epq8ffnlg0wbd1tzubygrotd.jpg

jxiI0xpafy9mt5wqvdz1ohmo.jpg

tyzruxcq4kf9zIrjpnko6td3.jpg

kaerc1dvmlnbxhgtzau5p0jp.jpg

fdwIdg18i54p3uycgxnumket.jpg

b3cjh7itqaynxkyds1gdoze8.jpg

tspue41tloe6nvjrgyhwrncg.jpg

8ymzlhpuceqwfkkuc1hny74r.jpg

ol4comy8aI0lkmyxwhdrns3p.jpg

zgtk2s1q9qfjIjtlrdwp634v.jpg

ldkntuheavkrcwzlpcj45f6r.jpg

xizohbto96zgwda8yul0rm5v.jpg

btha39idwkrxuw1p5hozr2cc.jpg

xusfmwdknzewl4vc6ynpvqjl.jpg

qwknxter672g5szam9r1itv8.jpg

mfi2lbyzpn9xm6z517rqaed3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.