Gökçe Gökçen, Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Savunucularına Yönelik Açılan Davayı Meclis Gündemine Taşıdı

Gökçe Gökçen, Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Savunucularına Yönelik Açılan Davayı Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Adalet Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Savunucularına yönelik açılan davayı Meclis gündemine taşıdı.

Konu ile ilgili Genel Kurulda söz alan Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen açıklamasında şunları söyledi:

“Gözaltı işleminin ardından devlet gözetiminde kaybedilenlerin yakınları, 986 haftadır adalet arıyorlar. Cumartesi Anneleri, yakınlarının akıbetini bilmek ve sorumluların cezalandırıldığını görmek istiyor. Yakınlarının bir mezarı bile olmadığı için anma yeri olarak gördükleri Galatasaray Meydanı uzun bir süre yasaklandı. Cumartesi insanları her hafta gözaltına alındılar. Yasağın kalkmasının ardından bile yalnızca dar bir gruba, sınırlı bir izin veriliyor.

Şimdi ise sorumlular yerine Cumartesi anneleri yargılanıyor. Aralarında kayıp yakınları ve insan hakları savunucularının bulunduğu 20 kişi hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa muhalefetten dava açıldı.

Buradan tekrarlıyoruz: barışçıl toplantı anayasal haktır, izne bağlanamaz. Kayıp yakınları değil, bu insanları gözaltında zorla kaybedenler yargılanmalı, kayıpların akıbeti araştırılmalıdır.”


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.