Gezilecek Yerler Adalar

Gezilecek Yerler Adalar

Adalar, Prens Adaları, İstanbul Adaları ya da Kızıl Adalar, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın güney kıyılarının açıklarında, Marmara Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan

Adalar, Prens Adaları, İstanbul Adaları ya da Kızıl Adalar, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın güney kıyılarının açıklarında, Marmara Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde yer alan ve kısaca Adalar olarak anılan takımadadır. Büyüklü küçüklü 9 ada ve kıyıya yakın iki kayalıktan oluşur.

İstanbul’un içinde ama bir o kadar da dışında gibi gözüken adalar şehrin en güzel kaçamak durakları. Eski dönemlerde Prens adaları olarak bilinen bu takım adalar, günümüzde nostaljik havası, romantik faytonları ve trafiğe kapalı yollarıyla huzurlu ve keyifli hafta sonu kaçamakları için ideal.

Bu adalara prens Adaları denmesinin elbette bir nedeni var; Bizans İmparatorluğu döneminde taç giymiş pek çok saray üyesi İstanbul’a uzak olan bu adalara sürgün edilmiş, ve birçok prens bir dönem burada yaşamak zorunda kalmış. O olaydan sonra buranın bir diğer adı da Prens adaları oluvermiş.

Bisiklete binip nostaljik havayı tadacağınız, piknik yapıp çayır çimenin keyfini çıkaracağınız adalara bir hafta sonu mutlaka uğrayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.