GENÇLER YENİ PROJELERİNİ İBB DESTEĞİ İLE GELİŞTİRİYOR

GENÇLER YENİ PROJELERİNİ İBB DESTEĞİ İLE GELİŞTİRİYOR

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza AKÇABAY, İSKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Tayfun İŞBİLEN,  İETT Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Çağdaş MERSİNLİOĞLU, İBB Coğrafi Bilgi Sistemi Şube Müdürü Rukiye AYDIN TÜRKTAŞ ve İBB Akıllı Şehir Şube Müdürü Ali TAŞDEMİR’in katılımıyla gerçekleşen hackathon’da takımlar CBS ile İstanbul başlığı altında dijitalleşme ve akıllı şehir olma vizyonuna katkı sağlayacak harita tabanlı projeler geliştirdiler.

İstanbul gibi tarihi ve kültürel bir şehir için yeni fikirlerin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen GIS Hackatona; CBS teknolojilerine ilgi duyan üniversite mezunları ve öğrencileri başvuruda bulundu. Yapılan ön değerlendirme sınavı sonrasında belirlenen 9 takım; İstanbul için Coğrafi Bilgi Sistemleri biliminin yeteneklerini kullanarak, “Yaşayan, Güvenli, Sosyal, Sağlıklı, Sportmen ve Yaşanabilir Şehir” temalarında mobil uyumlu harita tabanlı web uygulamaları geliştirdiler.

İstanbul'un zengin tarihini ve kültürel mirasını daha iyi anlamak ve geleceğini şekillendirmek için bir araya gelen 9 takım, 2 gün boyunca aralıksız devam eden GIS Hackathon’da; coğrafi bilgi sistemleri üzerine kurulu yazılımlarını kullanarak yeni ve yenilikçi fikirlerini ortaya koydukları projeler üzerine çalıştılar.

Etkinlik boyunca takımlara İBB CBS Şube Müdürlüğü çalışanları tarafından mentor desteği verilerek projelerini geliştirme şansı bulan takımlar, jüriye final günü sunumlarını yaptılar. Jüri değerlendirmesi sonrasında GIS Hackathon’da başarılı olan ilk 4 takıma ödül verildi.

Birincilik Ödülü – İskender Takımı - Spor2gether Projesi

İkincilik Ödülü – Jön Geospatial Team - Smart Parking Guide Projesi

Üçüncülük Ödülü - White Rabbit Takımı – Guardian Projesi

En İyi Fikir Ödülü - Location of Legends Takımı –Asistanbul Projesi

ouagdf5nmyj6qk0sh28tjd7e.jpg

gozysuc6gkn9o8xkIqrdvnww.jpg

cfpamphg62xkla7hrywoscvx.jpg

40x7hxyen1ookbl9jhjdtvrg.jpg

yaz5ftkvxI4nlewhorihjsod.jpg

wnjxmjlyIepf5h40szvkte1d.jpg

fpu2dabnw0i58dllhgmIzjgx.jpg

iIgjughjvte5dwepombqby7x.jpg

4bvrtmlshqnwd8x5j6nqzkp9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.