“GENÇ BULUŞMALAR” SERGİSİ, TAKSİM SANAT’TA KAPILARINI AÇTI

“GENÇ BULUŞMALAR” SERGİSİ, TAKSİM SANAT’TA KAPILARINI AÇTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, Taksim Sanat’ta, Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden 41 sanatçı adayının yaklaşık 80 eserinin yer aldığı “Genç Buluşmalar” sergisine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Taksim Sanat'ta "Genç Buluşmalar" sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu sergide, Türkiye'nin 20 farklı üniversitesinden 41 sanatçı adayının yaklaşık 80 eseri sergileniyor. Sergi, 21 Temmuz’a kadar sanatseverlerle buluşacak.

Kültür AŞ'nin Genel Müdürü Murat Abbas, Taksim Sanat'ı genç sanatçılara öncelik veren ve modern sanat dünyasına kapılarını açan bir kültür sanat durağı olarak konumlandırdıklarını belirtti. Abbas, genç yeteneklerin geleceğin sanat dünyasını şekillendireceğine inandıklarını ve onların sanatsal ifade ve yaratıcılıklarını desteklemenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, genç sanatçılar için düzenlenen "Gençlere Alan Açık" yarışmalarının devam edeceğini ve bu yarışmaların sanatın çeşitli alanlarında gençlere fırsatlar sunduğunu belirtti.

Küratörlüğünü Meriç Aktaş Ateş’in yaptığı sergide, resim, heykel, seramik ve fotoğraf gibi çeşitli disiplinlerden eserler yer alıyor. Eserler, atık, iklim krizi, doğa, ölüm, yaşam, toplumsal ilişkiler, kadın ve şiddet gibi konuları ele alarak toplumsal değerlere dokunuyor ve sanatçıların hayatla ilgili kaygılarını ifade ediyor.

"Genç Buluşmalar" sergisi, 21 Temmuz 2024 tarihine kadar Taksim Sanat’ta ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.