Gazeteciler Basın İlan Önünde: 'Basını Aç Bırakma Genelgesi'

Gazeteciler Basın İlan Önünde: 'Basını Aç Bırakma Genelgesi'

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), İstanbul Sultanahmet'teki Basın İlan Kurumu binası önünde hükümetin uyguladığı tasarruf politikalarını protesto etti.

İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), İstanbul Sultanahmet'teki Basın İlan Kurumu binası önünde bir basın açıklaması yaptı. İGD Başkanı Hasan Hınıslı'nın okuduğu açıklamada, hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirlerinin medya ve özellikle yerel medya üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekildi. Hınıslı, yüksek enflasyon nedeniyle zor durumda kalan medyanın, tasarruf tedbirleriyle kamudan tamamen izole edilmesine tepki gösterdi. Medyanın kamu hizmeti gördüğünü ve halkın doğru bilgilendirilmesi için desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, yerel medyanın toplumsal bilinç ve kamuoyu oluşturma noktasında önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Tasarruf tedbirlerinin yerel medyayı daha da zor bir sürece itmesinin, halkın doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını engelleyebileceği ifade edildi. İGD, hükümetin medya üzerindeki tasarruf tedbirlerini gözden geçirerek, özellikle yerel medyaya destek olunması gerektiğini belirtti. Hınıslı, basın özgürlüğünün ve medya sektörünün sürdürülebilirliği için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

20240722-gazeteciler-basin-ilan-onunde-basini-ac-birakma-genelgesi-4586-02b5652efa68ea62414e.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.