Gamze Taşcıer’den Artan Fiyatlara Rağmen Enflasyonu Düşüren TÜİK’e Tepki: “İstatistik Tarihini Yeniden Yazıyorlar”

Gamze Taşcıer’den Artan Fiyatlara Rağmen Enflasyonu Düşüren TÜİK’e Tepki: “İstatistik Tarihini Yeniden Yazıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşcıer, TÜİK’in ağustos ayı enflasyon verilerine tepki gösterdi. “Yönetilen fiyatlarla enflasyon düşüyor” diyen Şengel Taşcıer sabit ücretliler, dar gelirliler ve emeklilerin alım gücünün günden güne erdiğini belirtti. Türkiye’nin üç büyük işçi konfederasyonunu oluşturan DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ üyelerinin günlerdir meydanlarda eylem yaptığına dikkati çeken CHP’li Gamze Şengel Taşcıer, “TÜİK halkın cebinden çalmaya devam ediyor. Bugün TÜRK-İŞ Zonguldak’ta, DİSK 20 Eylül’de İzmir’de, HAK-İŞ 13 Eylül’de Antep’te ‘geçinemiyoruz, zordayız’ diyerek miting düzenleyecek. Türkiye’nin gerçek enflasyonunu ölçmek isteyenler Zonguldak’ta, İzmir’de, Gaziantep’te miting alanına bakabilir. TÜİK enflasyon verilerini karartarak emeğin değerini düşürdükçe emekçilerin tansiyonu yükseliyor. Emeğin, emekçinin, emeklinin hakkını vermeyen, manipüle edilen verilerle onurlu yaşam hakkından çalan şahsım devletinin siyasi ömrü doldu. CHP olarak Türkiye’nin dört bir yanında ‘geçinemiyoruz’ diyerek bir araya gelecek on binlerce emekçinin yanındayız” dedi.

“MANİPÜLASYON DEVAM EDİYOR”

TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı enflasyon verilerinin güvenilir ve şeffaf olmadığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze engel Taşcıer, “Ücretlilerin geçim zorluğu her geçen gün artıyor ancak enflasyon düşüyor. TÜİK istatistik tarihini yeniden yazıyor. Enerji fiyatları bir önceki aya göre yüzde 68’i aşmış ancak TÜİK enflasyonu aylık yüzde 2,47 yıllık yüzde 51,97 olarak açıklıyor. Asgari ücretlilerin maaşı yılbaşından bugüne 5 bin 430 liradan fazla eridi. Bir çocuğun kırtasiye masrafı 4.500 lirayı geçti. Konut krizi derinleşiyor ancak TÜİK’in paralel evreninde Türkiye’de açta açıkta, darda kalan kimse yok” açıklamasında bulundu.

“SABIR TAŞI ÇATLADI”

Manipüle edilen verilerle halkın gerçek enflasyonunun perdelendiğine dikkati çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Şengel Taşcıer, “İktidar emekçilere sabır vadediyor ancak işçisinden emeklisine, memurundan esnafına milyonlarca kişinin sabır taşı çatladı. Bugün emeğin başkenti Zonguldak’ta on binler TÜRK-İŞ öncülüğünde ‘Geçinemiyoruz’ çığlığını bir kez daha dile getirecekler. CHP olarak emeğin en yüce değer olduğuna inancımızla Madenci Anıtı’ndan yükselen bu sese destek veriyoruz. Keza HAK-İŞ 13 Eylül’de, DİSK de 20 Eylül’de emeğin haklı taleplerini emekçinin sesini duyurmak üzere meydanlarda olacaklar. Gelirde, vergide, yaşamda adaleti sağlamayan bu iktidarın siyasi ömrünün tükendiğini net biçimde görüyoruz. Geçim olmazsa seçim olur. İktidar ‘Alışın’ diyor. Alışmayacağız. Emeğin, emeklinin, emekçinin hakkını aramaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.