FICAC Koşusu'nu Dartagnan kazandı

FICAC Koşusu'nu Dartagnan kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak koşulan yarış (KV-7), 1200 metre mesafede kum pistte koşuldu.

2022 yılı FICAC Koşusu'nu jokeyi Onur Yıldız ile start alan Tarkan Hasan Onar'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Dartagnan (Smart Robin - Perform / Royal Abjar) kazandı. Seyit Gökçe'nin antrene ettiği 4 yaşlı doru at bu galibiyetiyle 4'üncü birinciliğini yarış hayatına eklemiş oldu.



6 safkanın katıldığı yarışta Obrada (Lion Heart - Mamma Mia / Royal Abjar) ikinci olurken, Black Phantom (Mendip - Dalyababy / Okawango) üçüncü, Grand Treasure (Exaggerator - Sure Peg / Arch) dördüncü ve Look Star (Yonaguska - Lone Look / Danehill) da koşudan beşinci olarak ayrıldı.

Koşunun galibi Dartagnan için bitiriş derecesi 1.12.49 olurken, farklar ise 1 Boy - 1 Boy - 2,5 Boy - 4 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Berfin Gökçe'ye kupasını, Fahri Konsoloslar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ile Büyükelçi Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya takdim etti.

Ayrıca Kulübümüz Asli Üyesi Aslan Savaşan'a günün anısına plaketini, Fahri Konsoloslar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı, Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak verdi.

Törene İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara ve davetliler de katıldı.

FICAC (Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu)

 

Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu (FICAC), 1982 yılında Danimarka'nın Kopenhag kentinde Konsolos Vagn Jespersen tarafından kurulmuştur. Kurucu Konsolosların ülkeleri; Finlandiya, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Norveç, İsveç ve Danimarka'dır. Bugün 90'dan fazla üyesi olan FICAC'ın üyeleri, ülkelerde kurulmuş olan Konsoloslar Birlikleri'nden oluşmaktadır. Bu ülkelerdeki birliklerin kapsadığı Konsoloslar göz önünde bulundurulduğunda 10.000'den fazla üye konsolosa hitap etmektedir. 1993 yılından itibaren Birleşmiş Milletlere bağlı Sivil Toplum Örgütü ECOSOC Roster statüsünde faaliyet gösteren FICAC, Ağustos 2018'den itibaren bir üst kategori olan "ECOSOC Special" statüsünde çalışmalarına devam etmektedir. FICAC'ın amacı, tüm Fahri Konsolosların sahip olduğu statüleri, hakları, sorumlulukları tek bir dünya standardına taşımaktır. Konsoloslar, ortak bir iletişim ağında ülkeler bazında yaşadıkları deneyimleri paylaşarak Birleşmiş Milletler'in hedefleri paralelinde ve Viyana Konvansiyonu kuralları içinde ortak çözümler üretmeyi hedeflemektedir. Her yıl farklı bir ülkede olmak üzere, yılda 4 defa Yönetim Kurulu Toplantıları yapan FICAC, her 3 senede bir yine farklı ülkelerde Genel Kurul toplantıları gerçekleştirmektedir. Ülkemizde 1998'de İzmir'de kurulmuş olan "Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği" 2001 yılında FICAC Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu'na katılmıştır. 2018 yılında Brüksel'de yapılan 12. FICAC Genel Kurulu Toplantısı'na tüm dünyadan 200'den fazla delege katılmıştır. Toplantıda "Doctor Honoris Causa in International Relations" Fahri Doktora Unvanı verilen Türkiye'nin Jamaika Fahri Başkonsolosu Aykut Eken, Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Başkanlığına oy birliği ile tekrar seçilmiştir. Bu kapsamda Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu (FICAC)'nun bilinirliğini artırmak ve tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Kulübümüz tarafından 2009 yılından beri düzenlenen FICAC Koşusu'nun bu yıl 13.'sü düzenlenmektedir.

asumIenusroxrxlwq7el8v6j.jpg

me7fhdexb8Iy6dyqwozg90ks.jpg

zsdbg1omew38qucj4ksxhwqn.jpg

srnoIocmtm5xk76ctdwe9niv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.