Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları kapılarını açtı

Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları kapılarını açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde hazır giyim sektörünü buluşturan Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları kapılarını açtı. Birçok ürün ve makinenin Türkiye’de ilk kez İzmir’de sergilendiği fuarların açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olması, üreticiden emekçiye herkesin hak ettiği değeri alması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi. 

İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime-Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ-İzgi Fuarcılık iş birliği ile yapılan Fashion Tech - Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı hazır giyim ve tekstil sektörünü İzmir’de buluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Fuar İzmir’de düzenlenen fuarların açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun yanı sıra Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, oda, birlik ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler, rektörler ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. 

“İzmir’de herkesin hak ettiği değeri alması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” 
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak fuarcılığın birçok sektöre sağladığı katkıların bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Özuslu, “İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz her sektörde olduğu gibi sizleri de sarstı, çok etkilendiniz. Bugün üretim tesisini kapatan yatırımcıların olduğunu biliyoruz ve üzülüyoruz. Fuarlar işte böyle dönemlerde bizlere ilham veriyor. Birçok paylaşımlara imza atacak bu fuarların, sektöre önemli etkisi olacağını biliyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha fazla firmayı bu fuarda görmek istiyoruz. Bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk, İzmir İktisat Kongresi’nde İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olma vizyonunu ortaya koymuştu. Sayın Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olması için, İzmir’de üreticiden emekçiye herkesin hak ettiği değeri alması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Bu çabalar sonunda İzmir’i dünyanın en önemli kentlerinden birisi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.  

“Bölgemizin tekstil üssü olması bu fuarlara bağlıdır”
Pandeminin ardından yüz yüze yapılan fuarların sektör için önemine değinen Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı (EHKİB) Burak Sertbaş, “Bu sene de fuara birliğimiz üyesi 33 firma ile katılım sağlamaktayız. IF Wedding’ten sonra Fashion Prime ve Fashion Tech fuarları şehrimize, bölgemize ayrı güç ve ivme kazandıracaktır. Şehrimizin fuarlar ile anılması İzmirimizin yerel ve uluslararası alanda tanıtımı için oldukça önemli. Sektör paydaşları olarak bu tarz sektörel fuarları her zaman desteklemeli, ilgi göstermeliyiz. Bölgemizin tekstil üssü olması, gerek hammadde gerekse de bitmiş ürün konusundaki başarısı, kapasitesi, hızı ve kalitesi sayesinde yurtiçi alıcılar için de yurtdışındaki alıcılar için de cazibe merkezi haline gelmesinin yolu bu tarz fuarların düzenli ziyaret edilmesinden geçmektedir. Bu fuarlarda alıcılarla yapılan bağlantıların iş hacmimize, dolayısıyla ihracat rakamlarımıza ve ülke ekonomisine yapacağı katkıyı unutmamalıyız” diye konuştu. 

700 yıllık Beledi Dokuma Tezgahı
Açılış konuşmalarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve katılımcılar fuar alanını gezerek sektör temsilcilerine başarı diledi. Fuarda kurulan “Trend Alanı” ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Alanda Tire Kent Müzesi’nde sergilenen 700 yıllık geçmişe sahip “Beledi Dokuma Tezgahı” ve “Urgan Çarkı” nın özel üretim replikası ise beğeni topladı.

Yüzde yüz büyümeyle açıldı 
Eş zamanlı fuarlarda birçok ürün ve makine Türkiye’de ilk kez Fuar İzmir’de sergilendi. Bu yılın ilk 9 ayında, ihracat rekorları kırarak Türkiye genelinde toplam 16,17 milyar dolar ihracata imza atan hazır giyim ve konfeksiyon sektörü fuarlara büyük ilgi gösterdi. İki holde toplam 50 bin metrekare alanda düzenlenen fuarlara, 430’un üzerinde marka katıldı. Fuara 50 ülkeden ve Türkiye’den 20 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. 

Trend alanını ünlü tasarımcı Fırat Neziroğlu hazırladı
Fuar karma kumaş defileleri, atölyeleri ile aksesuar, kumaş ve hazır giyimden oluşan “Trend alanı” ile de sektörün ihtiyacını karşılayacak. B Fuaye’de yer alan Kumaş Aksesuar ve Hazır Giyim Trend Alanı uluslararası sanatçı Fırat Neziroğlu. Özel olarak hazırlanan defile alanında ise fuar boyunca karma kumaş defileleri gerçekleştirilecek. Ali Bozkan’ın Dünden Bugüne Dikiş Makinesi Sergisi,  Fırat Karapınar’ın Karnaval Kostüm ve Aksesuar Tasarım Sergisi ile Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksek Okulu Denim Drapaj Sergisi fuarlar boyunca görülebilecek. Fuar boyunca tekstil ve hazır giyim sektörünün geçmişi ve geleceğine ilişkin söyleşiler yer alacak. String Art Tekniği ile 97 renkte 48 bin 926 metre ip kullanılarak 74 saat uygulamayla hayata geçirilen “İplikten Sanata” projesi “Morfoz” isimli sanat eseri de fuarda sergilenecek. Fuarlar 15 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

e6nsfblg0ojvotd2avydl3cq.jpg

4p8cnkblcvdutjIozsoehrxe.jpg

cl0gwcuthkprbzzmy6pvfedb.jpg

mxkzpk6b7hrohlga2zndnrw5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.