EYÜPSULTAN - BAYRAMPAŞA TRAMVAY HATTI'NIN YAPIMINA BAŞLANIYOR

EYÜPSULTAN - BAYRAMPAŞA TRAMVAY HATTI'NIN YAPIMINA BAŞLANIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı entegrasyonuyla İstanbullulara yeni bir ulaşım olanağı sunacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı entegrasyonuyla İstanbullulara yeni bir ulaşım olanağı sunacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına başlıyor. Bayrampaşa Meydanı, Meydan İstasyonu inşaatı nedeniyle hizmete kapalı olacak.

İBB 3,2 kilometre hat uzunluğu, 5 istasyon, 7,45 dakika yolculuk süresi (tek yön) olan Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı entegrasyonuyla İstanbullulara yeni bir ulaşım seçeneği sunacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına başlıyor. 2027’de hizmete hazır hale gelecek hat için Bayrampaşa Meydanı, Meydan İstasyonu inşaatı nedeniyle hizmete kapalı olacak. İBB, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmadığı için öz kaynaklarla başlıyor.

Hattın süreci nasıl ilerledi?

İBB'den yapılan açıklamaya göre, hatla ilgili süreç şöyle ilerledi:

2022 / Projeler revize edilerek 25 milyon euro tasarruf edildi.

Şuşat 2023 / Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hattın fizibilite ve projelerini onayladı.

Ocak 2024 / Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı Kamu Yatırım Programı’na almadı.

Mart 2024 / İBB kendi öz kaynakları ile hattın yapım-ihale sürecini başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.