Eski Başkanlarımızdan Prof. Dr. Kenan Binak’ı saygıyla anıyoruz

Eski Başkanlarımızdan Prof. Dr. Kenan Binak’ı saygıyla anıyoruz

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenecek yarış, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte yapılacak.


2023 yılı galibi Cansucan

2024 yılı Prof. Dr. Kenan Binak Koşusu'na; Burgas, Timelord, Vincitore, Extraction ve Native Power isimli safkanlar katılacak.

Prof. Dr. Kenan Binak

1929 yılında İstanbul’da doğan Kenan Binak, 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Cerrahpaşa İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Bölümü’nde asistanlık yapmaya başladı. 1956 yılında Rockefeller Bursu'nu kazanarak Amerika’ya giden Binak, Wayne State Üniversitesi, Weill Cornell Tıp Fakültesi, Harvard Üniversitesi ve Mayo Kliniği’nde çalışmalarını sürdürdü. 1959 yılında Türkiye'ye dönerek Cerrahpaşa Hastanesi'nde çalışmaya başlayan Kenan Binak, 1960 yılında uzman, 1964 yılında ise doçent oldu. 1970 yılında da profesör unvanını alan Binak, İstanbul Üniversitesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu. Türk Tıp Akademisi ve Türk Kardiyoloji Derneği’nin de kurucu üyelerinden olan Prof. Dr. Kenan Binak, İngilizce ve Türkçe olarak çok sayıda bilimsel makale ve kongre bildirilerinin yanı sıra birçok bilimsel kitap yazdı. Aynı zamanda şair olan ve binicilik sporuyla da yakından ilgilenen Binak, 1974 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1984, 1990 yıllarında iki dönem Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2011 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Kenan Binak’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

3cgdamsn6ykfvj1r7rw8xipt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.