Eski Başkanlarımızdan Prof. Dr. Kazım Köylü ve K. Sahir Kurutluoğlu’nu saygıyla anıyoruz

Eski Başkanlarımızdan Prof. Dr. Kazım Köylü ve K. Sahir Kurutluoğlu’nu saygıyla anıyoruz

Prof. Kazım Köylü Koşusu (G3/DHT) - 17.30

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak düzenlenecek yarış, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapılacak.

Koşu bilgilerine ulaşmak için tıklayınız

                PROF. DR. KAZIM KÖYLÜ

1904 yılında İstanbul'da doğan Kazım Köylü, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. 1924-1925 yılları arasında aynı lisede öğretmen yardımcılığı yapan Köylü, yükseköğrenimini ise Halkalı Yüksek Ziraat Mektebi'nde tamamladı. Ankara Merkez Laboratuvarı'nda asistan olarak çalışmasının ardından Almanya'ya giderek Leipzig Üniversitesi'nde İktisat ve Ziraat İktisadi eğitimi aldı. 1934-1937 yıllarında iktisat ve ziraat üzerine doktora yapan Köylü, 1937 yılında Türkiye'ye döndükten sonra Yüksek Ziraat Enstitüsü'nde başasistan olarak görev yaptı. 1942 yılında Doçent ve 1946 yılında Profesör unvanını aldı. Zirai Ekonomi ve İşletmecilik Kürsüsü'nde görevini yürüterek bu kürsünün gelişmesini ve birçok gencin yetişmesini sağladı. 1960 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli üyesi seçilen Prof. Dr. Kazım Köylü, yarışçılığımızın her kademesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı yaptı. 1977 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Prof. Dr. Kazım Köylü'yü, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

K. Sahir Kurutluoğlu Koşusu (G3) - 16.00

İstanbul sezonunun 75. yarış gününde koşulacak bu anlamlı mücadele, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte düzenlenecek.

Koşu bilgilerine ulaşmak için tıklayınız

               KEMAL SAHİR KURUTLUOŞ„LU

1910 yılında Çanakkale'de doğan Kemal Sahir Kurutluoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Bafra ve Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı görevlerinde bulunan Kurutluoğlu, serbest avukatlık da yaptı. 1946 yılında 8. Dönem Kırşehir Milletvekilli olarak parlamentoya girdi. Kurucu Meclis'te Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği ve Cumhuriyet Senatosu Üyeliği yapan Kemal Sahir Kurutluoğlu, 1961 - 1962 yıllarında Basın Yayın ve Turizm Bakanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı olarak görev yaptı. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Kurutluoğlu, 1962 - 1966 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. 1992 yılında aramızdan ayrılan değerli siyaset adamı ve eski başkanlarımızdan Kemal Sahir Kurutluoğlu'nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

G1 Hatay Koşusu  - 17.00

3 yaşlı safkan Arap taylarının sezon içerisindeki önemli sınavlarından olan G1 Hatay Koşusu çim pistte 1600 metre olarak gerçekleştirilecektir.

Koşu bilgilerine ulaşmak için tıklayınız

Serebral Palsi Farkındalık Koşusu - 16.30

4+ yaşlı safkan Arap atlarının start alacağı sentetik pistteki 1300 metre mesafeli mücadelesi Serebral Palsi Farkındalık Koşusu olacak.

Koşu bilgilerine ulaşmak için tıklayınız

TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI

Türkiye'de Serebral Palsi (SP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Serebral Palsi'li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunmaktadır. "Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf" ve "İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş" statüsü kapsamında kamu yararına çalışan Vakıf, İstanbul Ataşehir'de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi ile hizmet vermektedir. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet vererek destek olmuş ve 51 yıldır şeffaflık prensipleriyle hizmet vermektedir. Vakıf bu doğrultuda bilinirliği artırmak ve ihtiyacı olan çocuk ve erişkinlere destek sağlayabilmek amacıyla "Serebral Palsi Türkiye" markası adı altında çalışmalarını sürdürmektedir.

zv9qckcr16kp0wb7bzxsyIt5.jpg

cl5cjjeifsuy9ppmq6anrtld.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.