Eski başkanlarımızdan Kemal Sahir Kurutluoğlu’nu saygıyla anıyoruz

Eski başkanlarımızdan Kemal Sahir Kurutluoğlu’nu saygıyla anıyoruz

2 yaşlı İngilizlerin 1400 metre sentetik piste çıkacağı koşu (Açık-G3), 6 tayın katılımıyla saat 17.00’de gerçekleşecek. Yarışta Havoc, Madras, Pitfall, Song Rising, Stormy ve Velox isimli safkanlar start alacak.


2022 yılı galibi Dagmar

 

Kemal Sahir Kurutluoğlu

1910 yılında Çanakkale’de doğan Kemal Sahir Kurutluoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bafra ve Uzunköprü Cumhuriyet Savcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı görevlerinde bulunan Kurutluoğlu, serbest avukatlık da yaptı. 1946 yılında 8. Dönem Kırşehir Milletvekilli olarak parlamentoya girdi. Kurucu Meclis’te Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği ve Cumhuriyet Senatosu Üyeliği yapan Kemal Sahir Kurutluoğlu, 1961 - 1962 yıllarında Basın Yayın ve Turizm Bakanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı olarak görev yaptı. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Kurutluoğlu, 1962 - 1966 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev aldı. 1992 yılında aramızdan ayrılan değerli siyaset adamı ve eski başkanlarımızdan Kemal Sahir Kurutluoğlu'nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

5njhgquejatdl3bvfdcrz14m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.