Esenyurtlu Miniklere Oyunlarla Afet Eğitimi Verildi

Esenyurtlu Miniklere Oyunlarla Afet Eğitimi Verildi

Esenyurt Belediyesi, bünyesindeki 11 kreşte eğitim gören miniklereoyunlar eşliğinde “Afet Farkındalık Eğitimi” veriyor.

 

Esenyurt’ta deprem dirençli kent çalışmaları tüm hızıyla devamediyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Belediyebünyesinde bulunan tüm kreşlerde çocuklara “Afet Farkındalık Eğitimi” veriliyor.Alanında uzman drama öğretmenleri tarafından verilen eğitimde; deprem, sel veyangın gibi afet durumlarında çocuklara neler yapılması gerektiği anlatılıyor.Kısa oyunlar şeklinde verilen bu eğitimlerle minikler, acil durumlarda neleryapması gerektiğini kapsamlı bir şekilde öğrenme fırsatı buluyor.

 

“EğitimlerHız Kesmeden Devam Edecek”

Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürü Gülşah Daş, AfetFarkındalık Eğitimi’nin hız kesmeden devam edeceğini belirterek şunlarısöyledi: ‘’Biz Afet İşleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Kreş Müdürlüğü olarakEsenyurt Belediyesi bünyesinde bulunan 11 kreşimizde Afet Farkındalık Eğitimiçalışmalarına başladık. Drama şeklinde verdiğimiz eğitimlerle afetlerdenkorunmanın yöntemlerini çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretiyoruz. Ayrıca çocuklarsayesinde evlerdeki bireylere daha kolay ulaşıyor, eğitimlerin önemini onlarada dolaylı yoldan aktarmış oluyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Kemal DenizBozkurt başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.’’

 

 “Eğlenceli Bir Şekilde Öğretiyoruz”

Deprem, sel ve yangın gibi afet durumlarında yapılması gerekenleriçocuklara oyun şeklinde anlatmanın kalıcılık sağladığını ifade eden Sanat veDrama Eğitmeni Nihat Çetinkaya ise şunları söyledi: “Biz burada ülkemizingerçeği olan afetleri çocuklarla nasıl aşılarız diye düşündük. Çünkü bizimalanımızda çocuklara bir şeyi yap demek ayrı bir durumken, onu uygulamak ayrıbir konu. Drama yoluyla afet gerçeğini çocuklara uygulamalı anlatarak deneyimkazandırıyoruz. Çocuklara deprem, sel ve yangın gibi afet durumlarında neleryapabileceklerini oyunlar şeklinde anlatarak alması gereken önlemleri eğlencelibir şekilde öğretiyoruz. Bu gün de çocuklarımızla deprem olursa neler yaparız,deprem çantamızda neler olması gerekiyor, deprem sonrasında nasıl hareketetmeliyiz, evlerimizde hangi eşyalarımızı sabitlememiz gerekiyor gibi konularıeğlenceli oyunlarla öğrendik.”

suldy67nI2kqcesxfa0xojye.jpg

bzIkssqfncrolgpzxhvkgyjp.jpg

0zjkxlqje2eh8ymnrhv5pzrw.jpg

1z0ntgIjmguodjw6dm42ackl.jpg

prvinjvfhxoujlbsadke9m4l.jpg

4xqv8fftyhgmlvI71296jbpk.jpg

fhzi6zvhbga15qr94kswjtka.jpg

mbkdp0v3ocl4w2aycxzitnyj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.