Esenyurtlu Annelere “Anne Destek Programı” Eğitimi Veriliyor

Esenyurtlu Annelere “Anne Destek Programı” Eğitimi Veriliyor

Esenyurt Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiçerçevesinde düzenlenen Anne Destek Programı’na katılan kadınlar, çocuklarınınhem sağlıklı gelişimi konusunda bilgiler edinirken hem de sosyal becerilerinigözlemleyerek onları hayata hazırlamayı öğreniyor.

Esenyurt Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiile 3-6 yaş döneminde çocuğu olan annelere Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde “AnneDestek Programı” eğitimi veriliyor. İçeriği uzmanlar tarafından belirlenenprogramla annelere; çocuklarının sağlıklı gelişiminin desteklenmesi, çevresiile uyumlu ilişki kurmalarına yardımcı olmak ve çocuğun öğrenmesinde yenideneyimler kazandırılması hedefleniyor. 15 hafta sürecek olan ve her haftafarklı bir konunun yer aldığı programda, eğitimler 15 kişilik sınıflardayapılıyor.

“Her HaftaFarklı Bir Konuyu Ele Alıyoruz”

Her hafta farklı bir konu başlığı ile anneleribilgilendirdiklerini belirten Uzman Sosyolog ve Aile Danışmanı Nihal Batuk;‘’Program kapsamında ana eksenimiz çocuğun sağlıklı gelişimi bulunuyor. Kadınıniyilik hali, çocukların gelişim alanları, çocuklarda cinsel eğitim, medyaokuryazarlığı, çocuklara doğru davranış-sorumluluk kazandırma gibi konuları herhafta annelere burada anlatıyoruz. Annelerimiz her dersin sonunda o haftakonuşulan konular ile ilgili kararlar alarak evlerine dönüyorlar. Bir sonrakiderse ise bu kararları uygulayarak geliyorlar. Annelerimiz buradayken çocuklarıda uzman hocalarımızın gözetiminde olan sınıflarda çeşitli etkinlikleryapabiliyorlar” dedi.

“DoğruBildiğim Yanlışları Öğrenmiş Oldum”

Aldığı eğitim ile birlikte iletişim becerilerinin geliştiğinivurgulayan anne Merve Bursa ise; “Hem kendim hem çocuklarım hem de eşim kısacaçevremdeki insanlarla nasıl iletişim kuracağım konusunda kendimi geliştirmekiçin bu programa dâhil oldum. Burada aldığım eğitimlerle kendimigeliştiriyorum. Yaşadığım sorunları diğer arkadaşlarımın da yaşadığını öğrenmişoldum. Nihal Hocamızın çok güzel bir sözü var; ‘Maskeyi önce kendimize sonraçocuğumuza takmalıyız’ diye. Ben mutluysam, üzgünsem ya da huzurluysam bu duygudurumlarının benim çocuğuma nasıl yansıdığını öğrenmiş oldum. Bu nedenle buprogramı bizlere sunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.

Eğitimlere katılan bir diğer anne Nazlı Yiğit ise şunları söyledi:“Bu programla birlikte çocuğum ve ben sosyalleşmiş olduk. Burada sosyalleşirkenkendimi de geliştirip doğru bildiğim yanlışları öğrenmiş oldum. Çok başarılı vedopdolu bir program oldu. Destek veren tüm ekip çalışanlarına teşekkür ederim.”

ebzdpoouhtjzfvxfljgd9yws.jpg

9fkdr1qmcpjrf4gw5e3tupve.jpg

p0c26sekjb8vhqant9hkrIbf.jpg

o9jls4jasnveq73h8fa6rtcu.jpg

Ipkly86ns3rfqaghn0wtjcgz.jpg

efvt9r0lvdrzx6cu8qm5jkwo.jpg

xymx7kfonea9lqz2d3vsfsob.jpg

tIz8c2svvnqk7o9mt5dbj6nj.jpg

weoIwjabkf8ldgvz7tkv6psn.jpg

yb0vtu35ndlzvrrxedfkgazo.jpg

md9nu4ej8qc1gatpiohd02bc.jpg

1s47p0xyz8hkdcqeqrabtv2t.jpg

wsqco1onm4v3nbvbhucufdlg.jpg

1zhdcffrjxitrvcwnhv6ebIu.jpg

qiogywwrtzj4uqcoxkmahv8v.jpg

oxeu3jm2szpca69df5p47nb8.jpg

7qd8kp2tgu61fq4tnacfvcys.jpg

cxscemknte2ozp9urlfqiq4m.jpg

yxtwprldnok0w7ojya68xkpt.jpg

i3xubqplhfnwqt90wc8hlyra.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.