Esenyurt’un Sağlık Altyapısı Yatırımlarla Güçleniyor

Esenyurt’un Sağlık Altyapısı Yatırımlarla Güçleniyor

İsrafı önleyen ve kamu kaynaklarını hizmetprojelerine aktaran Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, ilçenin sağlıkaltyapısını iyileştirecek adımlar atıyor. Sağlık Bakanlığı ile birlikte ilçede yenihastanelerin yapımına başlayan Aksoy, mahallelerin aile sağlığı merkezi ihtiyaçlarınıtek tek karşılıyor.

Vatandaşların sağlık hizmetlerineerişimini kolaylaştırmak amacıyla sürdürülen çalışmalarda, Esenyurt AşıkVeysel Mahallesi sakinlerinin yıllardır talep ettiği aile sağlığı merkezininyapımı kısa sürede tamamlandı. Başkan Vekili Aksoy’un çabalarıyla hayatageçirilen 120 metrekarelik sağlık ocağı içerisinde; 3 doktor odası, gebe izlemodası, aşı izlem odası, acil müdahale odası ve sağlık çalışanlarınınkullanabileceği sosyal alanlar bulunuyor. Tek katkı yapının bahçe ve çevredüzenlemeleri de kısa sürede tamamlandı. Belediye tarafından Sağlık Bakanlığınadevredilen mahallenin ilk sağlık ocağına, ilk doktor atanarak hasta kabulüne başladı.

Mahallelerin İhtiyaçları Karşılanıyor...

Aile sağlığı merkezinin Aşık Veysel Mahallesi’nin önemliihtiyaçlarından biri olduğunu söyleyen Muhtar Gönül Doğan, “Aile hekimliğimerkezimiz hizmete açıldı. Burada gerçekten ihtiyaç vardı. 16 bin genç, 2 bineyakın da yaşlı nüfusumuz var. Yaşlılarımızın ilaçları için uzak yerlere gitmesizor oluyordu. Bu anlamda mahalle sakinlerimizden çok yoğun talep vardı. Mahallesakinlerimiz çok memnun. Belediyemize teşekkür ederim, böyle bir sağlıkkuruluşunu mahallemize kazandırdıkları için” dedi.


yc4tdn8z217frsIzwok0egqu.jpg

olpifeatIx3numw8yonhr74t.jpg

hihnzjoze8yspcojctl3b6ku.jpg

p7lapzcosexy3tnh6vfwkcmh.jpg

tzqimvesuyxwebh3grddjnIp.jpg

edbhplvtcjmhqafoespwfjcg.jpg

ew6hj2pim3trn5hookvxmadr.jpg

zw9roht4dymjaplgIq3quees.jpg

Kaynak:İSTANBUL SES

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.