Esenyurt’ta Kültür Ve Sanat Esintileri Devam Ediyor

Esenyurt’ta Kültür Ve Sanat Esintileri Devam Ediyor

EsenyurtBelediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen kültür sanatetkinlikleri, ocak ayında da dolu dolu programlarla devam ediyor. Birbirindenfarklı etkinliklerin hazırlandığı programda tiyatrodan sinemaya, konserdensöyleşiye kadar birçok renkli içerik ilçede yaşayanların beğenisine sunuldu.

 

“Ocak Ayı Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında Yasemin Yalçınve İlyas İlbey tiyatro ekibini ilçede ağırlayan belediye, “Her Şey Bedava”isimli tiyatro gösterisi ile Esenyurtlulara kültür ve sanat dolu bir akşamyaşattı. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterime, EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Bir dönemin İtalya’sını konu alan oyun, Esenyurt halkını hem güldürdü hem dedüşündürdü.

 

“Eminim Türkiye Sizden Çok Şey Öğrenmiştir”

Tiyatro ekibine teşekkür etmekiçin sahneye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, oyunda yeralan sanatçılara çiçek verdi. Oyunla ilgili düşüncelerini de aktaran BaşkanBozkurt; “Ne güzel ettiniz, buraya geldiniz. Biz bu oyunun ne anlatmakistediğini anladık ve üzerimize düşen mesajı aldık. Mesaj gerçekten çokgüzeldi. Biz de sizin dediğiniz gibi insanlara gökdelenlerin değil, onurlu biryaşamın yollarını açmaya çalışıyoruz. Eminim Türkiye sizden çok şeyöğrenmiştir. Ülkemize kattığınız değerler için çok teşekkür ediyoruz.Saatlerce, günlerce verilen nutuklardan çok daha fazlasını iki kelime ileveriyorsunuz. Sergilediğiniz bu oyunun verdiği mesajdan hepimiz üzerimizedüşeni aldık.” dedi.

 

Belediyenin Asli Hizmetlerinden Biri De KültürHizmetleridir

Esenyurtlu seyircinin enerjisiniçok beğendiğini ifade eden sanatçı İlyas İlbey ise şöyle konuştu; “Oyun birdönemin İtalya’sını anlatıyor. Bu oyunun İtalya’da yazılmış ve oynanmış olmasıbizim için pek bir şey fark etmiyor çünkü bizde de aynı şeyler var. Onun için seyirciçok özdeşleşiyor ve kendini buluyor oyunda. Seyirci oyunda kendini bulduğuiçin, bir takım gerçekleri bulduğu için tepkisi de güzel oluyor. Kanalizasyon,su, alt yapı, üst yapı gibi hizmetlerin yanında belediyenin asli hizmetlerindenbirinin de kültür hizmetleri olduğunu düşünüyorum. Esenyurt’ta da bu bilinçteolan bir Belediye Başkanımız var. Ben şahsen kendisiyle tanıştığımda bunugördüm. Kültür ve sanatı ilçeye taşıdığı için Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt’a teşekkürlerimi iletiyorum.”

 

bjixbgcwejyf2v3tIz8emkp1.jpg

fedg5hdhxpstyxwnrjzqobzb.jpg

jhu4d9khu2cfbtmwc6q5eves.jpg

vkl0opcxxsnqzamswej47qhm.jpg

9srdy0btt8uf6dpvnalrnocp.jpg

qts9mlueg5ukjnIdvlb6k2pg.jpg

z5gpfkrgjubddeiI6y0aprwl.jpg

xckaosgrh0dhkdwutnviem2x.jpg

x57I9mrjtop4qy0yvvcrxlak.jpg

chrcouivl4jsmswk8bd3zylI.jpg

nlqwuzozny48xkuepfmfv7mI.jpg

vlts8fcoy6klyrqcohq1jwzf.jpg

jltyogoqfjxvxhu62gq5maid.jpg

fhn3ukceIdgmf7ibjt0bomsh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.