Esenyurt’ta Engeller İstihdam ile Aşılıyor

Esenyurt’ta Engeller İstihdam ile Aşılıyor

Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi, istihdamda engel tanımıyor.İşsizlik sorununa çare bulmak için işverenlerle iş arayanları bir araya getirenmerkez, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların katıldığı mülakatlarla engellivatandaşları uygun kadrolarda istihdam ediyor.

İşsizliğe çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen EsenyurtBelediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM), her ay engelli vatandaşlara özel mülakatdüzenliyor. Personel arayan öncü firmalarla iş arayan vatandaşları bir arayagetirerek binlerce hayata dokunan ESBİM, istihdamda engel tanımıyor. Birimin buay engelli bireyler için gerçekleştirdiği mülakata farklı sektörlerde faaliyetgösteren 20 firma katıldı. 120 engelli vatandaşın firmalarla özel olarakgörüştüğü mülakatlar sonucunda belirtilen şartları taşıyan kişiler, uygun kadrolardaistihdam edildi.

“ESBİM Varsaİstihdam Var”

Her ay düzenli olarak engelli mülakatı düzenlediklerini ifade edenEsenyurt Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürü Semra Düzcü, “Belediye BaşkanımızProf. Dr. Ahmet Özer’in talimatlarıyla istihdam ve emekten yana olan biranlayışla çalışıyoruz. Bugün 20 firmamızla görüşme sağladık. Mülakatlara 120vatandaşımız katıldı. Oryantasyonun ardından vatandaşlarımız firmalarımızlabireysel görüşmeler yaptı. İş bulamayanların yeniden takibini sağlıyoruz. ESBİMvarsa istihdam var diyoruz. Tüm Esenyurtlu vatandaşlarımızı merkezimize davetediyoruz” dedi.

“Personel İhtiyacımızıESBİM’den Sağlıyoruz”

ESBİM sayesinde nitelikli personel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtenGelişim Tekstil İnsan Kaynakları Uzmanı Gamze Başaran, “ESBİM ile sürekliiletişim halindeyiz. Sağ olsunlar bizlere mülakatlarla destek veriyorlar.Burada çalışmak isteyen arkadaşlarla görüşmeler yapıyoruz. Personelistihdamımızı buradan sağlıyoruz. Çok memnunuz. ESBİM’e teşekkür ediyoruz” diyekonuştu.

“Bizim İçinÇalışıyorlar”

İstihdam merkezinin personel bulma konusunda kendilerine büyükkolaylık sağladığını vurgulayan Tepe Servis firması İşe Alım Uzmanı Ali RemziAdar, “Personele ulaşmak artık çok zor. Hatta kariyer portalları yetmiyor.Bunun için bir yere müracaat etmemiz gerekiyordu. ESBİM bu konuda çok kolaylıksağladı. İki buçuk senedir ESBİM ile çalışıyoruz. Mülakatlarımızı buradagerçekleştiriyoruz. Bizim için çalışıyorlar, onlara çok teşekkür ederiz”ifadelerini kullandı.

“Burada Herkesİş Bulabiliyor”

Bir yıldır iş aradığını söyleyen Aylin Üçer şöyle konuştu: “ESBİM’egeldikten hemen sonra iş buldum. Sadece benim değil, burada diğerarkadaşlarımın da çok hızlı iş bulduğunu fark ettim. ESBİM’in kuruluşugerçekten çok önemli. Burada hepimiz iş bulabiliyoruz. Bu yüzden emeğigeçenlere çok teşekkür ediyorum.”


gtd8njk0p2I7ruitfbmskerj.jpg

ipymjqztwubysjugnadlgcIb.jpg

1fcabuzls07tnepkmgcaondq.jpg

s5wIae90rgbnmawnkdfos1lx.jpg

ksjg9hvburxj5tac8wqx3m0w.jpg

a5pm0zvqwok43pgf7jkbyrnh.jpg

eIh98vdpbgd5wzscfgatounh.jpg

w1o6t9aow2szyyjhzcupdrkx.jpg

r2h05mtgh8wx3fxp9oukkasm.jpg

iprn2dvtaqlky4ejfr571wI9.jpg

Itr19kzifmxqshoas3udxl6b.jpg

paz9ueomrwgoq15xycxinacf.jpg

lcuesg5vhu8tvrzpgc61oaeb.jpg

m8fsI4oe3gjzymasf1ctpiog.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.