Esenyurt, Kadın ve Çocuk Cinayetleri İçin Ayağa Kalktı

Esenyurt, Kadın ve Çocuk Cinayetleri İçin Ayağa Kalktı

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliğiyledüzenlenen Kardeş Kültürler Festivali, Resul Dindar konseriyle finalyaptı. Festivalin son gününde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, son zamanlarda yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekti.Hükümetin bu konuda harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Özer, "Geçtiğimiz günlerde Fatih'te iki gençkızımız katledildi. Daha önce de Narin kızımızı kaybetmiştik. Biz Esenyurt'tan,tüm kadınlar adına haykırıyoruz: Kadın cinayetleri son bulsun. Hükûmet göreviniyapsın!" dedi.

“Narin’inAdını Esenyurt’ta Yaşatacağız“

Esenyurt Belediyesi Kardeş Kültürler Festivali, Resul Dindarkonseri ile muhteşem bir finale imza attı. Karadeniz fırtınasının estiğifestivale Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İl Dernekler BirliğiBaşkanı Orhan Onur, Karadeniz İlleri Dernek Başkanları, Muhtarlar DerneğiBaşkanı Ahmet Kuzğun ve binlerce Esenyurtlu vatandaş katıldı. Karadeniz’insevilen sesi Resul Dindar’a çiçek takdimi için sahneye çıkan Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kamuoyunu derinden sarsan kadın ve çocukcinayetleriyle ilgili konuştu. Özer, Kadınların ve çocukların her daim yanındaolacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kaydetti; “Biz, kederde, kıvançta,tasada biriz, beraberiz. Bu birliğimizi ve dirliğimizi kimse bozamaz.Maalesef zaman zaman üzücü olaylar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Fatih’te ikigenç kızımız katledildi. Daha önce de Narin kızımızı kaybetmiştik. Biz,Esenyurt’tan, tüm kadınlar adına haykırıyoruz: Kadın cinayetleri son bulsun!Hükümet görevini yapsın. İnşallah Narin’in adını yaşatmak için yakın zamandaismini bir yere vereceğiz”

KazımKoyuncu’ya Selam Gönderdi

Sahnede Resul Dindar’ı gördüğünde aklına 2005 yılında aramızdanayrılan Karadeniz’in güçlü sesi Kazım Koyuncu’nun geldiğini belirten BaşkanÖzer, sanatçıyı andı ve binlerce yurttaşın alkışları eşliğinde Koyuncu’yuselamladı. Prof. Dr. Ahmet Özer birliğe, beraberliğe ve müziğin birleştiricigücüne dikkati çekerek şu ifadeleri kaydetti; “Yeşilin, mavinin hırçındalgalarıyla buluştuğu coğrafyanın yiğit, mert insanları, Karadenizliler, hoşgeldiniz. Bugün sizlere o engin coğrafyanın denizinden ve dağlarından süzülerekgelen bir sesi getirdik: Resul Dindar. Hoş gelmiş, sefa getirmiş! Değerlikardeşlerim, İl Dernekleriyle birlikte düzenlediğimiz Kardeş KültürlerFestivali’nin sonuna geldik. Biliyorum, festivalin bitmesini istemiyorsunuzama her güzel şeyin bir sonu var. Size söz veriyorum; gelecek yıl çok dahagörkemli, daha büyük bir festival yapacağız. Bu festivalin bu kadar güzel vecoşkulu geçmesinden dolayı Anadolu’nun dört bir yanından gelen, Esenyurt’ukendine yurt edinmiş siz değerli kardeşlerime sevgilerimi ve saygılarımısunuyorum.”

“Mutluyuz,Çünkü Esenyurtluyuz”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer konuşmasını şusözlerle noktaladı; “Nasıl ki Barış ve Kardeşlik Şehri dedik, mutluluğuda birlikte bir kanaviçe gibi örüyoruz. Esenyurt’u kültür ve sanatınbaşkenti yapacağız dedik, yine sizin görkemli desteğinizle bunu başaracağızve bu yürüyüşü de sizlerle beraber sürdüreceğiz. Dokuz gündür burada horonlarhalaylara, sıtranlar türkülere, zeybekler şarkılara karıştı. Karadeniz’in sesiburada yankılandı. İnsanlar enstrümanlarını alıp geldiler; curasıyla,türküleriyle, sazıyla, kavalıyla... Bütün Anadolu’nun sesini burada duyduk.Kararlıyız; büyük bir gayretle Türkiye’ye örnek olacak bir modeli Esenyurt’tauyguluyoruz. Bu festivale emek veren herkese teşekkür ediyorum. Mottomuz “Mutluyuz,çünkü Esenyurtluyuz” adım adım hayata geçiyor. Kötü günleri geridebırakacağız. Hepimiz çocuklarımızla, kızlarımızla, annelerimizle birlikte dahagüzel bir Esenyurt'u inşa edeceğiz. Festivallerimiz bitmeyecek; hemen ardındanyenileri gelecek. Hem hizmet edeceğiz hem de kültür ve sanatla anılan bir kentibirlikte inşa edeceğiz. Bu yolda kararlıyız. Çünkü sizlerin güvenine layıkolmak istiyoruz. Bize inanın, bize güvenin, sizi asla mahcup etmeyeceğiz.”

ResulDindar: Esenyurt’ta Barış Var, Kardeşlik Var

Sanatçı Resul Dindar ise farklı şarkılarla kardeşlik halaylarınatanıklık edeceği için heyecanını dile getirerek şöyle konuştu; "Sesleriduyuyoruz, galiba biz de fırtınaya denk geldik gibi görünüyor. Bilmiyorum.Sahne henüz başlamamış, sahnede karşılıklı rüzgar estireceğiz artık.Esenyurt’ta büyük bir heyecanla bizi bekleyen gençler var. Onlarlakucaklaşacağız, beraber şarkılar söyleyeceğiz. Sahnedeki atmosferi göreceğiz.Ben de oldukça merak ediyorum. Çok teşekkür ederim. Burada zaten barış vekardeşlik var. Esenyurt önemli bir yer çünkü çok farklı kültürler bir arada.Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, Ege... Türkiye’nin dört bir yanından insanlarburada. Belki ben de bu akşam repertuarıma farklı şarkılar ekleyebilirim;herkese hitap etmek adına. Zaten kardeşliğin olduğu bir yerdeyiz, barışınolduğu bir yerdeyiz. İnşallah sahnede güzel şeyler yaşayacağız, göreceğiz. Müziğinbirleştirici gücü her zaman var. Farklı kültürlerden insanlar müzikle bir arayagelebiliyor. Bu, bazen başkalarının başaramadığı bir şey… Sanat böyle bir şeyişte… Sanat tarafsız olduğunda daha etkili oluyor. Herkes için sanat olmalı,böylece birleştirici bir rol üstlenir. Bugün de böyle bir atmosfer var. Hayırlısıylagüzel bir konser olacak inşallah”

KardeşlikHalaylarıyla Festival Son Buldu

Festivalin son dakikalarında, Esenyurtlular, Resul Dindar’ınşarkılarına büyük bir coşkuyla eşlik etti. Karadeniz yöresinin vazgeçilmezenstrümanı olan kemençenin, saz ve sözle harmanlandığı gecede horonlar tepildi,kardeşlik halayları çekildi. Esenyurt’un enerjisinden etkilendiğini belirtenResul Dindar, halkın yoğun alkışları eşliğinde sahneden ayrıldı.


zsyqzlovpga7eh8tdr6l0g4p.jpg

21zrvy8w5nz7bthfanx9ogre.jpg

dsf3etq8v6rzyccgjhn0aIkb.jpg

ze0ytnpskguyIpvz9oqb3ow4.jpg

laxwv6pjIcvlf4t9krj0gwpm.jpg

6ymoe1sddviIy8txpfuqgaac.jpg

nk9vl6pm1d7yqsxozw3usf2I.jpg

upecdvg34j7zzwtxqqeo68bw.jpg

2nzmbqin9wtsxhI8zejvt5lo.jpg

miIdc9ogjxh04htxpv2qwuur.jpg

ese7vctr9oyuczrjb3zulpxn.jpg

d0yfvwrb62ecpqxzyg4abilq.jpg

zumfdIsmruawekjapqybvdx8.jpg

qksr6zInurjsdea4agpgklhq.jpg

xjmis2ecmntzet3gj9cwxzg1.jpg

ftluuvmonst80b7cnkcx2pph.jpg

6ewq3xdcz4aomxhszv9vlatu.jpg

srcequlk8aoavouI56vtngzp.jpg

xvw95o0yqsufyawcg1x4rkIm.jpg

pn586dgpxt9ncww72gbalrum.jpg

fdcnuplbuwhxvgkzm8546h7e.jpg

sn5elklugbha0wunjrmhx3qm.jpg

pgqlodcbymdsgjcu3oyfnvat.jpg

d68zbbzrhv2tnjywp4m9u1on.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.