Esenyurt Doğal Afetlere Karşı Bilinçleniyor

Esenyurt Doğal Afetlere Karşı Bilinçleniyor

Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğünde doğalafetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturmak amacıyla hareket eden EsenyurtBelediyesi’nin; ilçedeki eğitim-öğretim kurumlarında verdiği deprem, yangın vesel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ‘Afet BilinçlendirmeEğitimleri’ devam ediyor.

Esenyurt Belediyesi ilçe genelinde vatandaşları doğal afetlerekarşı bilinçlendirme çalışmalarına hız kattı. Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer’in öncülüğünde doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturmak amacıyla düzenleneneğitimlerle vatandaşlara deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarınınazaltılması yönünde bilgiler anlatılıyor. Bu kapsamda çeşitli kurum vekuruluşlarda eğitimlerini hızlandıran Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin(ESAK) son adresi ise KYK 1453 Kız Öğrenci Yurdu oldu. Burada verileneğitimlerde olası bir afet durumunda ve sonrasında yapılması gerekenler öğrencilereanlatılırken, risklere karşı hayat kurtaran önemli bilgiler de gençlere aktarıldı.

Depremde İlk72 Saat Çok Önemli

Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nde (ESAK) görev alan uzmanpersonelin verdiği Afet Bilinçlendirme Eğitimi’nde, afet öncesinde yapılmasıgerekenler ve planlamalar anlatıldı. Evde tehlike avının nasıl yapılacağı veafet durumunda toplanma yerleri ile ilgili de bilgi veren uzmanlar; olası birİstanbul depremi sırasında ilk 72 saatin çok önemli olduğunu vurguladı.


bvcglwjeqdqtfsemuxshIrjd.jpg

agvsh4jdqipfzmkbogt6vkbw.jpg

mc3od7sukmclz0Ioaqiewvrg.jpg

x7w8e4ofyngsIfu3kalydpih.jpg

4sdhpjxbadhlvimkr07cnau5.jpg

l5ehpkctt4k9fIo8hqol3z0m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.