Enver Güreli Koşusu’nda galibiyete Bright Hope ulaştı

Enver Güreli Koşusu’nda galibiyete Bright Hope ulaştı

Çim pistte 1600 metre mesafede yapılan koşuyu, Özlem Ece Karamazı Turan’a ait doru erkek tay Bright Hope (Torok - Tory Brae Lulu / Hurricane Run) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanmayı başardı. Ömer Faruk Tan antrenesindeki safkan, 11. startında 6. galibiyetine imza attı.

Tabelanın ikinci basamağında Gökdenizim (Mendip - Beren Sultan / Artie Schiller) kendine yer bulurken, Baba Şahin (Deha - Skyfront / Bayduhan) üçüncü, Lega Lady (Kaneko - Lega Nord / Cuvee) de dördüncü olarak pistten ayrıldı.

Bright Hope için bitiriş derecesi 1.35.54 olarak sonuçlandı. Koşudaki farklar ise 1/2 Boy - 2,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Koşu sonrası gerçekleştirilen törende, merhum Enver Güreli’nin torunu Naz Güreli, kazanan tayın sahibi adına Yaşar Demir’e kristal şilt takdim etti.

Şeref Tribünündeki törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya da katıldı.

 

Enver Güreli

1914 yılında Balıkesir’de doğan Enver Güreli, İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra Fransa’da eğitimini tamamladı. Toprak Mahsulleri Ofisi İstanbul Bölge Müdürü ve Ticaret Ofisi Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı. Ardından siyasi hayata atılan Güreli, Balıkesir Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 1951 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1952-1953 yılları arasında Ekonomi ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı. 1964 yılında Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Güreli, bu görevini 1968 yılına kadar sürdürdü. 1982 yılında vefat eden Türk siyasetçi, sanayici ve işadamı Enver Güreli’yi anısına düzenlenen bu koşu vesilesi ile saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

qlornrgj4dcbe6zdugwsyzta.jpg

q9tkglrav0ohzmgpjjc6wf47.jpg

4ujuojqyemkq5swpdrbIanfa.jpg

oxunfhkyer7rIyc86koatz54.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.