EMEK BARIŞ VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ'NDEN KAYYUMA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

EMEK BARIŞ VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ'NDEN KAYYUMA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde kayyuma karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde kayyuma karşı ortak mücadele çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, tüm işçi ve emekçilere, halklara, ezilen ve sömürülen kesimlere kayyumlara karşı mücadeleye katılma çağrısı yapıldı. Mitinge, birçok siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu katıldı. 

Miting öncesi Marmaray Başak Durağı’nda toplanan gruplar kortejler halinde yürüyerek alana geçti ve "Kayyım defol belediyeler bizimdir", "Direne direne kazanacağız", "Kayyımlar gidecek biz kalacağız" sloganları atıldı. Ortak basın açıklamasını Gülnur İnce okudu ve kayyumlara karşı birleşik mücadelenin büyütülmesi gerektiğini vurguladı. 

Hakkari Belediye Eş Başkanı Viyan Tekçe, kayyumlara karşı birleşik mücadelenin önemini belirtti ve Hakkari'de olduğu gibi İstanbul'da da halk iradesinin savunulması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından, miting alanını dolduran gruplar sahnedeki sanatçıların söylediği türkülerle halaylar çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.