E-ATIKLARINIZIN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ

E-ATIKLARINIZIN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Ataşehir Belediyesi; içerdikleri tehlikeli maddeler nedeniyle çevreye ve insan sağlığına geri dönülemez zararlar veren atık haldeki elektrikli ve elektronik eşyaları topluyor, geri dönüştürülmesini sağlayarak ekonomiye katkı sağlıyor. 

Çevrenin korunması konusunda farkındalık çalışmalarını sürdüren Ataşehir Belediyesi, atık elektrikli ve elektronik eşyaların (E-atık) geri dönüşümünü teşvik ediyor. 

Atık elektrikli ve elektronik eşyalar uygun biçimde toplanmadığı, geri kazanılmadığı veya bertaraf edilmediği taktirde; doğaya kontrolsüzce yayılıyor, içerdikleri tehlikeli maddeler nedeniyle de hem çevreye hem de insan sağlığına geri dönülemez zararlar veriyor.

Atık elektrikli ve elektronik eşyaların çevreye zarar vermeden geri dönüştürülmesini sağlamak için; Ataşehir Belediyesi’nin mobil atık getirme noktalarında, kültür merkezlerinde, ataevlerinde ve mahalle muhtarlıklarında bulunan elektronik atık ünitesine bırakabilirsiniz.

“Büyük Ebattaki E-Atıklar, Adreslerden Alınıyor”

Büyük ebattaki elektronik atıkların, Ataşehir’deki ev ve işyeri adresinden alınması için de Ataşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları, 0216 570 5000 numaralı Çağrı Merkezi ve 0530 166 48 73 numaralı WhatsApp Şikayet Hattı ile iletişime geçilebilir.

Ayrıca atık haldeki küçük ev aletleri ve lambalar da, CarrefourSA’larda bulunan atık getirme noktalarına ulaştırılarak otizmli çocukların eğitimine destek olabiliniyor.

Atık getirme noktalarını görmek için lütfen burayı tıklayınız.

c6tgymlkhswhjzsqpx38fvpe.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.